Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Voimistelun suurtapahtuma Turkuun 2018

Suomen Voimisteluliitto

Voimistelun suurtapahtuma Turkuun 2018

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 10:15
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Turussa järjestetään 7.-10.6.2018 Voimistelun Suomi Gymnaestrada. Voimistelun suurtapahtumaan odotetaan 10 000 osallistujaa ja tuhansia katsojia päivittäin. Tapahtuma koostuu muun muassa näytöksistä, kilpailuista, kenttäohjelmista, koulutuksista, iltaohjelmista ja voimistelun kokeiluista. Voimistelijoille suurtapahtumat ovat odotettuja tilaisuuksia esiintyä, kerätä uusia kokemuksia ja tavata tuttuja. Turussa järjestettävä voimistelutapahtuma on tärkeä voimisteluseuroille, koska se kokoaa kaikkien eri voimistelulajien harrastajat ja kilpailijat yhteen.

Turussa järjestettävä Voimistelun Suomi Gymnaestrada toteutetaan kolme vuotta Helsingissä järjestetyn kansainvälisen Gymnaestradan hengessä.

”Suomalaiset ihastuivat Gymnaestradan positiiviseen ilmapiiriin ja voimistelun monimuotoisuuteen. Haluamme järjestää Turussa tapahtuman, joka kiinnostaa mahdollisimman montaa voimistelussa mukana olevaa ja erityisesti onnistua houkuttelemaan uusia katsojia ja kokeilijoita. Olemme tyytyväisiä Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa aloitettuun yhteistyöhön. Tavoitteenamme on elämyksellisen tapahtuman lisäksi parantaa voimistelun olosuhteita ja toimijoiden osaamista Turussa”, toteaa Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada toteutetaan kumppanuusmallilla Turun kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa. Turun kaupungin edustajat iloitsevat Voimisteluliiton päätöksestä tuoda tapahtuma Turkuun.

”Turku haluaa isännöidä tämän kaltaisia suurtapahtumia ja voimistelun Suomi Gymnaestrada onkin hieno lisä sporttitapahtumiimme. Tapahtumien aluetaloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä, joten myös ydinkeskustan kaupat ja palvelut toivottavat voimistelijat tervetulleiksi. Uskon, että tapahtuman osallistujat tulevat viihtymään kesäisessä Turussa erinomaisesti”, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

”Otamme voimistelijat ylpeinä vastaan Turkuun”, vahvistaa Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.  ”Voimistelu eri muodoissaan on Suomessa ja Turussakin suurimpia liikuttajia. Hienoa, että saamme myös tyttö- ja naisliikuntakulttuuria vahvasti esille”, hän jatkaa.

Kalmarin mukaan tapahtuma on myös näyteikkuna Kupittaan ainutlaatuiselle liikunta-alueelle.

”Vuonna 2018 alueella on kolme suurta sisäliikunta-areenaa: Marli Areena, palloiluhalli ja Kupittaan urheiluhalli, joiden yleisökapasiteetti on yli 7000 henkilöä. Lisäksi Veritas Stadion tapahtuman loppunäytöspaikkana on huikea lähes 10 000 katsojan kapasiteetiltaan”, Kalmari maalailee. 

 

Tapahtumat voimistelun suola

Turussa järjestettävä voimistelun suurtapahtuma tukee Voimisteluliiton uutta tulevaisuuskuvaa, jonka painopisteinä ovat olosuhteiden parantaminen, osaamisen kehittäminen ja voimistelun rakentaminen ilmiöksi.

”Voimistelussa tapahtumat ovat erittäin tärkeitä. Järjestämme jatkossa suurtapahtuman joka neljäs vuosi. Ketjutamme tapahtumat ja kilpailut niin, että ne tukevat seurojen toimintaa ja motivoivat voimistelijoita sopivasti. Suurtapahtumat houkuttelevat uusia jäseniä seuroihin ja motivoivat seurat kehittämään toimintaansa. Voimistelun yhteisöllisyys kasvaa, voimistelu saa lisää näkyvyyttä ja tunnettavuutta”, kiteyttää Laakso suurtapahtumien merkityksen.

Suomalaisessa voimistelussa suurtapahtumilla on pitkä perinne. Suurtapahtumat muistetaan erityisesti kenttänäytöksistä ja erinomaisesta tapahtumajärjestämisestä. 2000-luvulla suomalaisia voimistelun suurtapahtumia on järjestetty SunSvoli 2006 Tampereella ja SunLahti 2013 Lahdessa.

Tapahtumat ovat suomalaisen voimistelun suola. Jo pelkästään tämän syksyn aikana on lähes 50 voimistelun kilpailua ja tapahtumaa ympäri Suomen. Seuraava suuri voimistelukilpailu ja -tapahtuma tulee olemaan Joukkuevoimistelun MM-kilpailut 26.-28.5. Helsingin Jäähallissa, jolloin Suomi lähtee tavoittelemaan MM-kultaa. Järjestyksessään 16. kansainvälinen Gymnaestrada järjestetään puolestaan 7. - 13.7.2019 Itävallan Dornbirnissä.

 

Lisätietoja:

Maria Laakso, pääsihteeri Voimisteluliitto, p. 050 5626 226, maria.laakso@voimistelu.fi

Markus Kalmari, liikuntapalvelujohtaja Turun kaupunki, p. 040 033 4453

Antti Kirkkola, yhteysjohtaja Turun kaupunki, p. 050 559 0103

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs