Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Voimaa Vanhuuteen -hankkeessa saatiin paljon aikaiseksi

Lahden kaupunki

Voimaa Vanhuuteen -hankkeessa saatiin paljon aikaiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 10:27
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaksivuotinen Voimaa Vanhuuteen -hankkeessa saatiin Lahdessa paljon aikaiseksi ja hyväksi havaittuja sekä kehitettyjä toimintoja jatketaan ja kehitään edelleenkin.

 

-LIIKU-linkki otettiin käyttöön joulukuussa 2013. Vuoden aikana mukaan saatiin 28 liikuntaa tarjoavaa tahoa. LIIKU-linkin kautta voi etsiä oman liikuntalajin. www.lahtiliikkuu.fi/liiku-linkki

- Hankeen työryhmä on ollut vuosina 2013-2014 mukana tai järjestämässä 66 tapahtumaa, mm. Penkkien valloitukset, joiden yhteydessä pidettiin matalan kynnyksen liikuntaneuvontaa, liikuntaraatia, jumpattiin penkiltä penkille, pihapelejä yms.

- Levähdyspenkkejä lisättiin lahtelaisten toiveiden mukaisesti useisiin paikkoihin.

- Ikäkorttelitoiminnan jatkoa kehitettiin.

- Eläkeläis- ja potilasjärjestöjen kanssa on idoitu eri kaupunginosiin alueellista liikunnallista toimintaa hyödyntämällä vertaisohjaajia.

- Liikuntaneuvontaa ikäihmisille koulutukseen osallistui eri toimialoilta 164 henkilöä, jotka ovat antaneet koulutuksen jälkeen matalan kynnyksen liikuntaneuvontaa eri puolella Lahtea.

- Lahden kaupungin Liikuntapalveluiden liikuntaneuvonta sivu avattiin Facebookiin.

 - Uusia ulkokuntolaitteita saatiin useaan puistoon. Tällä hetkellä niitä löytyy 21 eri paikasta. Lisäksi Paavolaan valmistui ensimmäinen ulkona oleva tasapainopolku. uusi ulkokuntolaitekartta on ilmestynyt.

- Uusia ilmaisia ryhmiä on ollut ulkokuntolaitteista ja Pysäkkilenkeistä. Pysäkkilenkkeilijöitä lähtee tällä hetkellä kahdeksasta eri paikasta. Tämän lisäksi on tullut muutamia vertaisohjaajien pitämiä liikuntaryhmiä esim. taloyhtiön kerhohuoneeseen.

- Uusia vapaaehtoisia Liikuntakummeja ja ulkoiluystäviä koulutettiin yhteensä 18.

 

Lisätietoja liitteessä ja Hanna Heikkinen, terveysliikuntasuunnittelija p. 050 383 6477

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs