Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Viisi vuotta Terveystalon ajanvarauspalvelua Kristiinankaupungissa

Terveystalo

Viisi vuotta Terveystalon ajanvarauspalvelua Kristiinankaupungissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2012 klo 10:00
Julkaisija: Terveystalo

Terveystalon valtakunnallinen ajanvarauspalvelu Kristiinankaupungissa on toiminut 5 vuotta. Tänä aikana toiminta on vakiintunut ja kasvanut 60 asiantuntijan palvelukeskukseksi. Kyse ei ole vain puheluiden vastaanottamisesta, vaan ajanvarauksen henkilökunnan on tunnettava Terveystalon jatkuvasti kasvavat palvelut ja eri asiantuntijat perinpohjaisesti sekä osattava neuvoa asiakasta joka tilanteessa.

Kristiinankaupungissa sijaitseva valtakunnallinen ajanvarauspalvelu on yksityisiä terveyspalveluja tarjoavalle Terveystalolle keskeinen asiakaspalvelun muoto. Kristiinankaupungissa vastataan vuosittain lähes miljoonaan puheluun, joissa opastetaan asiakkaita oikean terveydenhuollon asiantuntijan vastaanotolle ja varataan aikoja Terveystalon 150 toimipaikkaan kaikkialle Suomessa. Maaliskuussa ajanvarauspalvelulle tulee täyteen viisi toimintavuotta.

- Olemme vuosien aikana kasvaneet ja vakiinnuttaneet toimintamme, tällä hetkellä asiakkaita palvelee 60 asiantuntijaa. Olemme monipuolisia osaajia ja Terveystalon palveluvalikoiman tuntijoita. Halu ja kyky ratkoa asiakkaan ongelmia on keskeistä. Terveydenhuollon osaaminen ei ole ehdoton, mutta kiinnostus terveysasioihin ja halu oppia uutta on, kuvailee Kristiinankaupungin valtakunnallisen ajanvarauspalvelun toimipaikanpäällikkö Maarit Rosenberg Terveystalosta.

- Asiakaspalvelun ketju koostuu monista eri vaiheista, se on paljon muutakin kuin lääkärin tai hoitajan vastaanotto. Puhelinajanvaraus on usein ensimmäinen kontakti asiakkaan ja Terveystalon välillä. Odotamme asiakaspalveluhenkilöstöltämme hyviä vuorovaikutustaitoja ja koulutamme heitä asiakkaan kohtaamiseen. Vain tyytyväinen asiakas tulee uudelleen, Rosenberg sanoo.

Ajanvarauspalvelun tehtävät ovat vuosien varrella monipuolistuneet. Asiakaspalvelun lisäksi Kristiinankaupungissa muun muassa tuetaan Terveystalon työterveysmyyntiä kutsumalla asiakasyritysten henkilöstöä työterveystarkastuksiin. Toinen erityisosaamisalue on korvauskäsittelypalvelu, jota tuotetaan yhteistyössä vakuutusyhtiöiden kanssa.

Kristiinankaupungin lisäksi Terveystalolla on pienemmät omat ajanvarauspalvelut Oulussa ja Turussa. Lisäksi palvelua vahvistetaan ulkopuolisen yhteistyökumppanin kanssa. Näin taataan palvelun saatavuus myös ruuhkahuippuina.

- Kristiinankaupunki on osoittautunut sijaintina erinomaiseksi. Täällä esimerkiksi ruotsin kielen osaajia löytyy. Palvelemme asiakkaita myös englanniksi. Henkilöstön vaihtuvuus on pientä, porukkamme on sitoutunutta ja ylpeitä terveystalolaisuudestaan, se on hienoa, Maarit Rosenberg iloitsee.

Puhelin ja verkko täydentävät toisiaan asiakaspalvelun kanavina

Keskitetty ajanvarauspalvelu on Terveystalon kaltaiselle valtakunnalliselle toimijalle tärkeä. Näin pystytään tarjoamaan asiakkaille laajemmat palvelut kuin paikallisesti lääkärikeskusten omien aukioloaikojen ja työntekijöiden puitteissa pystytään. Kristiinankaupungin ajanvaraus palvelee myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten hoitoon pääsy on nopeaa. Valtakunnallisessa palvelussa tunnetaan kaikkien Terveystalon toimipaikkojen palvelutarjonta, joten asiakas ohjataan sujuvasti eteenpäin, jos toivottua palvelua tai vapaata aikaa ei lähimmästä lääkärikeskuksesta löydy.

- Verkkoajanvaraus on noussut puhelimen rinnalle erittäin suosituksi kanavaksi, jo noin 45 % ajanvarauksistamme tehdään verkossa tai mobiililaitteilla. Panostamme vahvasti sähköisten asiointikanavien kehittämiseen, kertoo asiakaspalvelujohtaja Anne Riska Terveystalosta.

- Puhelinajanvaraus on silti tärkeä palvelumuoto verkon rinnalla. Verkossa on helppoa varata aika, kun asiakas tietää tarkkaan, millaista lääkäriapua kaipaa. Asiakkaiden vaatimukset ovat kuitenkin kasvaneet ja usein ammattilaisen apu oikean asiantuntijan valinnassa on tarpeen. Uskon, että tarjoamme tulevaisuudessa myös uusia palvelukanavia, joissa puhelinajanvarauksemme henkilöstön osaamiselle on tarvetta, Riska sanoo.

Terveystalon valtakunnallinen ajanvaraus palvelee numerossa 030 6000. Verkkoajanvaraus on saatavilla osoitteessa www.terveystalo.com


Lisätietoja:

Terveystalo, valtakunnallisen ajanvarauspalvelun toimipaikanpäällikkö Maarit Rosenberg, p. 040 826 6149, maarit.rosenberg@terveystalo.com

Terveystalo, asiakaspalvelujohtaja Anne Riska, p. 040 5628 146, anne.riska@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti noin 6000 terveydenhuollon ammattilaista. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs