Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Viiksiä kasvattamalla varoja syöpätutkimukseen

Syöpäsäätiö

Viiksiä kasvattamalla varoja syöpätutkimukseen

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 12:00
Julkaisija: Syöpäsäätiö

Marraskuu on Movember-kuukausi. Viikset kasvattamalla ja lahjoituksia keräämällä voi tukea eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimusta. Kampanja haluaa myös herätellä miehiä kiinnostumaan omasta terveydestään huolehtimisesta.

Movember on Syöpäsäätiön kampanja, ja sillä kerätään varoja kotimaiseen eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimukseen.

Kerätyillä varoilla rakennetaan muun muassa valtakunnallisen eturauhassyövän laaturekisteriä. Rekisteri tukee syöpähoitojen kehittämistä. Tarkoituksena on parantaa hoitojen laatua entisestään, mahdollistaa laadun vertailu paitsi kansallisesti myös kansainvälisesti.

Vuonna 2003 Australiassa perustettu Movember-kampanja kannustaa miehiä kasvattamaan viiksiä jo 21 maassa. Suomessa viiksiä on kasvatettu vuodesta 2009 ja syöpätutkimukseen on jaettu tähän mennessä noin 680 000 euroa.

Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu lähes 5 200 miestä vuosittain. Kivessyöpä on harvinaisempi, mutta siihen sairastuvat miehet ovat usein nuoria. 

Miten osallistun?

Miehet (Mo Brot) rekisteröityvät fi.movember.com-sivulla viimeistään marraskuun alussa, ajelevat kasvonsa sileiksi marraskuun ensimmäisenä päivänä ja antavat viiksien kasvaa Movemberin loppuun. Miesten tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon tukijoita viiksienkasvatus­projektilleen. Kaikki lahjoitukset menevät Syöpäsäätiölle.

Naiset (Mo Sistat) ovat yhtälailla tervetulleita Movemberiin.  He voivat ilmoittautua mukaan miesten tapaan tai ohjata hankkimansa tuen myös suoraan haluamalleen Mo Brolle ja tämän viiksien­kasvatusprojektille.

Katso ohjeet ja lisätiedot rekisteröitymiseen osoitteessa:http://fi.movember.com.

Viimeisimmät uutiset ja päivän komeimmat viikset Facebookissa: http://www.facebook.com/MovemberSuomi

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:

Syöpäsäätiö
Varainhankinnan suunnittelija Asta Merenmies,  050 550 5113, asta.merenmies@cancer.fi
tiedottaja Maarit Rautio, 0405491003, maarit.rautio@cancer.fi

Movember Suomi:
Jarno Salmivuori, 050 592 9191

Lisätietoa eturauhassyövästä: https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/syopataudit/eturauhassyopa/ 

Lisätietoa kivessyövästä:  https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/syopataudit/kivessyopa/

Vuonna 1948 perustettu Syöpäsäätiö on taistellut jo 66 vuoden ajan syöpää vastaan. 

Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Syöpäsäätiön tavoitteena on, että yhä useampi syöpä voitaisiin ehkäistä tai parantaa ja että kukaan sairastunut ei jää yksin. Säätiö on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden: kun toiminnan alussa vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nykyään jo kaksi kolmesta paranee.

Lahjoitusvaroin toimiva säätiö tukee  kotimaista syöpätutkimusta sekä tarjoaa tukea ja neuvontaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Lisäksi Syöpäsäätiö edistää syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista. Varoja ohjataan myös avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs