Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vieritutkimuspäivässä esillä diabeteksen hoitoon liittyvät testit

Labquality Oy

Vieritutkimuspäivässä esillä diabeteksen hoitoon liittyvät testit

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2014 klo 12:23
Julkaisija: Labquality Oy

Kolmas Labquality Oy:n järjestämä Valtakunnallinen Vieritutkimuspäivä pidetään torstaina Helsingissä. Koulutustilaisuuden aamupäivä esittelee vieritutkimusten laatua parantavia hankkeita, joista esimerkkinä on Labqualityn uusi verkkokoulutus, vieritutkimuspassi. Iltapäivä jakautuu kahteen osioon, joista toinen käsittelee diabeteksen hoitoon liittyviä vieritutkimuksia. Toinen kokonaisuus keskittyy mikrobiologisiin, esimerkiksi ripulin ja hengitystieinfektioiden diagnosointiin käytettyihin vieritesteihin.

Kolmas Valtakunnallinen Vieritutkimuspäivä järjestetään torstaina 8. toukokuuta Helsingissä kongressihotelli Paasitornissa.

- Vieritutkimukset ovat laboratoriotutkimuksia, joita tehdään muualla kuin laboratorioissa: vastaanotoilla, hoitolaitoksissa ja kotikäynneillä. Vieritutkimuksia tehdään koko ajan enemmän, ja niitä tekee kasvava joukko ammattiryhmiä, joten tiedon tarve on suuri.

- Labquality on pitkään edistänyt laboratorioissa tehtävien tutkimusten laatua, ja koemme erittäin tärkeäksi tiedon jakamisen myös vieritutkimusten haasteista, asiakkuuspäällikkö Marja Heikkinen Labqualitysta sanoo.

 

Koulutustilaisuuden aamupäivän ohjelma on osallistujille yhteinen, esitellen vieritutkimuksiin liittyviä kehityshankkeita.

Ensimmäinen kahden luennon kokonaisuus käsittelee Labqualityn tarjoamaa vieritutkimuspassia, joka on vieritestejä tekeville hoitajille suunnattu uudentyyppinen verkkokoulutus. Tarjolla on koulutus glukoosin, CRP:n ja HbA1c:n vieritesteille.

- Verkkokoulutusta koekäytti tänä keväänä joukko Turun kaupungilla ja Mehiläinen Oy:ssä työskenteleviä lähi-, sairaan- ja työterveyshoitajia. Saatu palaute on hyvää: yli 80 prosenttia koulutuksen suorittaneista koki saaneensa uusia tietoja ja taitoja. Koulutus on myös ajankäytöllisesti tehokas, sillä sen suorittaminen vie vain kaksi-kolme tuntia, Marja Heikkinen kertoo.

Aamupäivässä kuullaan lisäksi muun muassa potilaan ohjaamisesta laboratorionäytteen ottoon. Lisäksi

Raini Tuominen esittelee Turun Vieno-hankkeessa luotuja vieritestauksen käytäntöjä.

Iltapäivän rinnakkaisista luentokokonaisuuksista toinen käsittelee diabeteksen toteamiseen ja hoitoon liittyviä tutkimuksia. Aiheesta luennoivat Hannu Järveläinen Turun yliopistosta, Heidi Berghäll Tykslabista, Anneli Jylhä Diabetesliitosta ja Outi Malminiemi Fimlabista. Lisäksi kuullaan Tiina Lehdon kertomana Nordlabin kokemuksia tietotekniikan hyödyntämisestä vieritestauksessa.

Toinen luentokokonaisuus keskittyy mikrobiologisiin vieritutkimuksiin. Mikrobiologisten tutkimusten erityispiirteistä luennoi Salla Kiiskinen, THL, ripulia aiheuttavista viruksista Raisa Loginov, Huslab, ja mononukleoosin (EBV) vieritutkimuksista Satu Kurkela, Huslab.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Asiakkuuspäällikkö Marja Heikkinen, Labquality Oy, marja.heikkinen@labquality.fi.

 

 

Liitetiedostot

Labquality Oy on suomalainen, vuonna 1971 perustettu, potilasturvallisuutta ja terveydenhuollon laatua edistävä palveluyritys. Sen Education-toimiala tuottaa koulutuspalveluja suomalaiselle sosiaali- ja terveydenhuollolle. Labquality tarjoaa myös EQAS-, IQAS ja Qualification -palveluita. Lisätiedot: www.labquality.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs