Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vastaisku vaivoille Salossa 14.4.

Suomen Tule ry

Vastaisku vaivoille Salossa 14.4.

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2011 klo 10:48
Julkaisija: Suomen Tule ry

Järjestöjen yhteistyöllä ehkäistään kallista kansanterveysongelmaa

Vastaisku vaivoille -luentokiertue pyrkii yhä yleisempien liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn

Erilaiset kolotukset, jäykkyydet ja vihlaisut ovat etenkin iän karttuessa yhä yleisempiä. Kipu on kuitenkin aina myös elimistön varoitusviesti, ja kivun aiheuttaja on syytä tunnistaa ja hoitaa pois mahdollisimman nopeasti.

Viisi tuki- ja liikuntaelinjärjestöä, Huoltoliitto ry, Suomen Nivelyhdistys ry, Suomen Osteoporoosiliitto ry, Suomen Selkäliitto ry ja Suomen Tule ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen Vastaisku vaivoille -luentokiertueen. Tarkoituksena on herättää ihmiset huolehtimaan liikuntaelintensä kunnosta, ennaltaehkäisemään vaivoja ja tarttumaan ripeästi jo ilmenneiden ongelmien hoitamiseen.

Kaikille avoimet yleisöluennot järjestetään 20 paikkakunnalla ympäri maata vuoden 2011 aikana. Tilaisuuksissa käsitellään monipuolisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksia, niiden syitä sekä ennaltaehkäisy- ja hoitomahdollisuuksia. Luentokiertueen toteuttamisen mahdollistaa RAY:n tuki.

Ehkäise, tunnista ja hoida ajoissa

Tuki- ja liikuntaelinten (tule) oireet ja sairaudet sekä niiden aiheuttama heikentynyt toimintakyky ovat eräs kansanterveytemme suurista ongelmista. Eri asteisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ilmenee joka kuukausi joka kolmannella suomalaisella aikuisella eli noin 1,7 miljoonalla henkilöllä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinsairaus (tules).

Tule-sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Yhteiskunnalle ne maksavat kaikkiaan yli 2,5 miljardia euroa vuodessa.

Tule-sairaudet ovat siis kallis, ja väestön yhä ikääntyessä myös kasvava kansanterveysongelma. Niiden vähentämiseksi voidaan kuitenkin tehdä paljon.

Kevään 2011 luennot

Jokaisella luentopaikkakunnalla pidetään kaksi luentoa: päiväluento vanhusten palvelukeskuksessa tai vastaavassa ja iltaluento suurelle yleisölle. Kevään 2011 aikana järjestetään pilottiluennot neljällä paikkakunnalla, ja loput 16 paikkakuntaa otetaan luento-ohjelmaan syksyllä 2011. Syksyn luento-ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Luentokiertue saapuu Saloon torstaina 14.4.

 

Oulu 6.4.
klo 14, Tuiran palvelukeskus, Kangastie 1
klo 18, Kirjaston luentosali, Kaarlenväylä 3

Kokkola 13.4.

klo 13, Tervakartano, Tehtaankatu 29
klo 18, Kokkolasali, Kauppatori 5

Salo 14.4.
klo 13 ja 18, Teatteri Provinssi, Salorankatu 5–7

Pieksämäki 29.4.

klo 13, Keskustan seurakuntasali, Keskuskatu 27
klo 18, Koulutuskeskus Agricola, Huvilakatu 31

Lisätietoja koko kiertueesta:
Suomen Tule ry:n pääsihteeri, emeritusprofessori Ilkka Vuori, p. 040 867 7707

Lisätietoja Salon luennosta:

Salon Seudun Osteoporoosiyhdistyksen pj. Aino Männikkö, puh. 0400 531 268, aino.mannikko@halikko.salonseutu.fi

Osteoporoosiliiton tj. Ansa Holm, puh. 050 303 8129, ansa.holm@osteoporoosiliitto.fi

 

 

Liitetiedostot

Suomen Tule ry. on tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sairauksien alalla toimivien kuuden kansalais- ja potilasjärjestön, seitsemän tule-alan ammattilaisjärjestön, yhden säätiön ja yhden tutkimus- ja asiantuntijalaitoksen valtakunnallinen yhteistyöjärjestö. Suomen Tulen kansalais- ja potilasjärjestöissä on yli 100 000 jäsentä. Suomen Tule ry:n tavoitteena on edistää tuki- ja liikuntaelinten terveyttä lisäämällä tietoa ja tietoisuutta tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sen ongelmien merkityksestä yksilöille, väestölle ja yhteiskunnalle sekä mahdollisuuksista parantaa tuki- ja liikuntaelinten terveyttä ja toimintakykyä ja vähentää niiden sairauksia ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen keinoin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs