Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vanhusten viikon Lappeenrannan pääjuhlaan ilmaiset bussikuljetukset Joutsenosta, Nuijamaalta ja Ylämaalta

Lappeenrannan kaupunki

Vanhusten viikon Lappeenrannan pääjuhlaan ilmaiset bussikuljetukset Joutsenosta, Nuijamaalta ja Ylämaalta

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki liitetiedostoon sekä kuvaan.)

Vanhusten viikon Lappeenrannan pääjuhlaan järjestetään maanantaina 6.10. ilmaiset bussikuljetukset Joutsenosta, Nuijamaalta ja Ylämaalta. Lappeenrannan kaupungintalon Lappeenranta-salissa järjestettävä juhla alkaa kahvitarjoilulla klo 13 ja varsinainen ohjelma klo 14. Juhlapuhujaksi saapuu valtioneuvos Riitta Uosukainen.

Bussit lähtevät Joutsenon Asemansuoran pysäkiltä, Nuijamaan kirkon pysäköintialueelta ja Ylämaa-talon pysäköintialueelta klo 12.45. Paluukuljetukset lähtevät kaupungintalolta heti juhlan päättymisen jälkeen.

Valtakunnallista Vanhusten viikkoa vietetään 5.‒12. lokakuuta teemalla ”Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.” Lappeenrannan vanhusneuvosto järjestää monipuolista ohjelmaa koko viikon ajan. Ohjelmaan voi tutustua Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointisuunnittelija Sanna Natunen toivoo, että yhteiseen pääjuhlaan saapuisi ikäihmisiä ympäri laajaa kaupunkia. 

‒ Pääjuhlamme on aiempina vuosina ollut erittäin suosittu. Ennätys on hiponut 300 osanottajassa. Tänä vuonna odotamme vieläkin enemmän ikäihmisiä paikalle Etelä-Karjalan Osuuspankin järjestämien ilmaisten bussikuljetusten ansiosta.              

Sanna Natusen mukaan tämänvuotisella Vanhusten viikon teemalla halutaan nostaa esille osallisuuden ja kuulluksi tulemisen merkitystä.                  

‒ Arvokkuuden toteutuminen tarkoittaa ennen kaikkea yksilöllisyyden kunnioittamista ja ihmisen omien toiveiden kuulemista. Vanhusten viikon aikana haluamme kiinnittää huomiota yhdessäolon tärkeyteen ja osallisuuden merkitykseen ihmisen hyvinvoinnissa. Sekä Lappeenrannan kaupungin että Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimintaperiaatteena onkin madaltaa osallistumisen kynnyksiä ja edistää ikäihmisten omaa aktiivisuutta, Natunen sanoo. 

Vanhusten viikon Lappeenrannan ohjelmassa on tarjolla esimerkiksi mukavaa musisointia yhdessä, musiikkiliikuntaa, runo- ja musiikki-ilta sekä luentoja ja esittelytilaisuuksia.  Joutsenossa järjestetään viikon päätteeksi vielä oma juhla sunnuntaina 12.10. jumalanpalveluksen jälkeen.                                    

Lisätietoja:

Hyvinvointisuunnittelija Sanna Natunen, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 522 9373,  sanna.natunen@lappeenranta.fi

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs