Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vältä vesivahinko lomalla

Hengitysliitto

Vältä vesivahinko lomalla

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 12:30
Julkaisija: Hengitysliitto

Varmista ennen lomareissuja, että koti pysyy kunnossa myös poissa ollessasi. Hengitysliitto ja Allergia- ja astmaliitto muistuttavat, että esimerkiksi vesivahingon voi ennaltaehkäistä huolehtimalla perusasiat kuntoon.

– Vesivahingon voi välttää muistamalla sulkea vettä käyttävien kodinkoneiden kuten astianpesukoneen ja pyykkikoneen hanat, ohjeistaa Hengitysliiton ja Allergia- ja astmaliiton sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen.

Omakotitalossa veden tulon voi katkaista kokonaan talon pääsulusta poissaolon ajaksi. Myös sähkövirran pystyy katkaisemaan kokonaan pääkytkimestä, mutta silloin on tärkeää muistaa, että kylmälaitteiden toiminta katkeaa samalla.

– Lattiakaivot kylpyhuoneessa kannattaa puhdistaa ennen lomaa, jotta ne toimivat mahdollisen vahingon sattuessa, sanoo Syrjänen.

Jos mahdollista, tuttavaa tai ystävää voi pyytää käymään tarkistamassa välillä, että kotona on kaikki kunnossa. Kävijä voi myös lisätä vettä viemäreiden hajulukkoihin, jotta ne eivät kuivuisi ja levittäisi viemärinhajua asuntoon.

Ilmanvaihto on tärkeää pitää päällä myös poissaolon ajan. Ilmanvaihdon tarkoitus on pitää ilma raikkaana ja tarvittaessa poistaa kosteutta myös silloin, kun asukas ei ole kotona.

Omakotitalon asukkaan kannattaa varautua kesällä myös rankkasateisiin ja varmistaa ennen lomaa, että sadevesien ohjautuminen oikeaan paikkaan toimii.

– Pihalla pitää tarkistaa kaivonkansien puhtaus, jotta sadevedet pääsevät valumaan kaivoihin. On hyvä myös tarkistaa, että katolta tulevien vesien ohjaus pois talon nurkilta on kunnossa. Jos on rännikaivoja, ne pitää puhdistaa, Syrjänen sanoo.

Lisätietoja:

Tuula Syrjänen
Korjausneuvonnan päällikkö
Hengitysliitto ja Allergia- ja astmaliitto
p. 040 733 6702

 

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 97 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Hengitysliittoon kuuluvat lisäksi valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotellit Lasaretti ja Anttolanhovi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs