Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Valinnanvapaus on sote-uudistuksen ydin

Lääkäripalveluyritykset ry (LPY)

Valinnanvapaus on sote-uudistuksen ydin

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 16:23
Julkaisija: Lääkäripalveluyritykset ry (LPY)

Sote-uudistuksen tavoitteena on saavuttaa enemmän hyvinvointia samalla rahalla. Valinnanvapaus on uudistuksen tärkein elementti. Suomen Yrittäjät julkaisi Vaasassa viikonloppuna kannanoton valinnanvapaudesta.  

– Tasavertaisen valinnanvapauden myötä verorahoilla saadaan entistä tehokkaammin hoitoa. Näin terveyserot pienenevät ja kansalaisten hyvinvointi paranee. Valinnanvapauden myötä lisääntyvä tuottajien välinen kilpailu parantaa tuottavuutta. Suomen Yrittäjien keväällä esittämässä mallissa turvataan myös paikallisten palvelutuottajien elinmahdollisuuksia ja sitä kautta luodaan edellytyksiä lähipalveluiden säilymiselle ja jopa kehittämiselle, kommentoi Yrittäjien sote-mallia Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen.

Yrittäjien esittämässä mallissa kansalaiset voivat vapaasti valita itselleen sopivan peruspalveluiden tuottajan. Näistä peruspalveluista asiakas maksaa asiakasmaksulain mukaisen hinnan eli hinta on silloin sama julkisen tai yksityisen sektorin tuottajilla. 

Jatkohoitojen ja hoivan osalta valinnanvapautta lisätään esimerkiksi palvelusetelijärjestelmiä hyödyntäen. Myös vaativamman hoidon tai hoivan tarpeessa oleville tulee luoda valinnanmahdollisuuksia – palveluseteli soveltuu tällöin maksuvälineeksi.  

– Jyväskylässä on palveluseteleitä käytetty jo vuosikausia melko laajasti. Käyttökokemukset ovat osoittaneet, että palveluiden saatavuus on parantunut ja kustannukset ovat pienentyneet. Suomen Yrittäjien teettämä kysely palvelusetelistä vahvistaa, että seteliä käyttävissä kunnissa hyödyt ovat kiistattomat. 

Lisätietoja:

Lääkäripalveluyritykset ry, toiminnanjohtaja Ismo Partanen, puh. 040 518 5799

Suomen Yrittäjien liittokokouksen kannanotto sote- ja maakuntauudistukseen: 

https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajat/edunvalvonta/suomen-yrittajien-kannanotot/suomen-yrittajien-liittokokouksen

Suomen Yrittäjien valinnanvapausmalli: https://www.yrittajat.fi/suomen-yrittajien-valinnanvapausmalli-540920

Suomen Yrittäjien malli sote- ja maakuntauudistukseen: https://issuu.com/yrittajat/docs/sy_yrittajien_malli_sote_ja_maakunt

LPY on lääkäripalveluja tuottavien yritysten elinkeinopolittiinen edunvalvontajärjestö. Jäsenistöön kuuluu edustava joukko yksityisiä lääkäri-, hammaslääkäri-, sairaala-, laboratorio- ja kuvantamispalvelutoimintaa harjoittavia yrityksiä. LPY – Terveyttä edistämässä.

www.lpy.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs