Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vaivaako selkäkipu, nivelrikko tai osteoporoosi? Suosittu Vastaisku vaivoille -luentokiertue ehkäisee kalliita kansansairauksia

Suomen Tule ry

Vaivaako selkäkipu, nivelrikko tai osteoporoosi? Suosittu Vastaisku vaivoille -luentokiertue ehkäisee kalliita kansansairauksia

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2012 klo 10:36
Julkaisija: Suomen Tule ry

Viime vuonna suuren suosion saaneet Vastaisku vaivoille -yleisöluennot tavoittavat tänä vuonna 40 paikkakuntaa eri puolilla Suomea. Luennoilla käsitellään monipuolisesti tuki- ja liikuntaelinten ongelmia, kuten selkä- ja nivelvaivoja sekä osteoporoosia. Tarkoituksena on herättää ihmiset itse huolehtimaan liikuntaelintensä kunnosta, ennaltaehkäisemään vaivoja ja tarttumaan ripeästi jo ilmenneiden ongelmien hoitamiseen.

Luentokiertueen järjestävät Huoltoliitto ry, Suomen Nivelyhdistys ry, Suomen Osteoporoosiliitto ry, Suomen Selkäliitto ry ja Suomen Tule ry yhteistyössä. Luentokiertueen mahdollistaa RAY:n tuki.

Luentokonsepti syntyi järjestöjen yhteistyönä

Viime vuonna aloitetut Vastaisku vaivoille -luennot onnistuivat yli odotusten: salit täyttyivät ja yleisön palaute oli erittäin positiivista. Edellä mainittujen järjestöjen yhteistyönä huolella laatima luentomateriaali on pitänyt huolen siitä, että luentojen pääviestit ovat olleet eri paikkakunnilla samat. Luennoijiksi on pyydetty paikallisia tuki- ja liikuntaelinasioiden asiantuntijoita, useimmiten fysioterapeutteja tai lääkäreitä.

Luentokiertueen suunnittelu ja toteutus on vahvistanut myös järjestöjen ja niiden paikallisyhdistysten välistä yhteistyötä. Luennoilla yleisöä palvellaan varsinaisen tietosisällön lisäksi esittelemällä paikallisyhdistysten ja -osastojen tarjoamia vertaistuki- ja toimintamahdollisuuksia.

Yhteistyössä synnytetty luentokonsepti on osoittautunut tehokkaaksi ja toimivaksi. Syksyn 2012 aikana luennoidaan 24 paikkakunnalla seuraavasti:

11.9. klo 18 Kerava, Keravan lukion auditorio, Keskikatu 5

12.9. klo 18 Nurmijärvi Klaukkala, Klaukkalan yläaste, Kisatie 2

12.9. klo 18 Savonlinna, Musiikkiopisto, Melartin-Sali, Sotilaspojankatu 1

13.9. klo 18 Vaasa, Vaasan yliopisto, Tervahovirakennus, Wolff-auditorio, Wolffintie 34

18.9. klo 18 Lieksa, Kulttuurikeskus, Brahe-sali, Pielisentie 9-11

19.9. klo 18 Tammisaari, Seminarieskolan, Latokartanontie 1-3

26.9. klo 18 Lohja, Laurentius-Sali, Kirkkokatu 6

2.10. klo 18 Espoo, Tapiola, Laurea Leppävaara, Timo-auditorio, Vanha maantie 9

2.10. klo 18 Helsinki, Malmi, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

2.10. klo 18 Kirkkonummi, Kirkkonummen kunnantalo, Kirkkonummi-sali, Ervastintie 2

2.10. klo 18 Mikkeli, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Kampussali A, Patteristonkatu 3, A-rakennus

2.10. klo 18 Vantaa, Myyrmäki, Kilterin koulu, Iskostie 8

3.10. klo 18 Helsinki, Itäkeskus, Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus

3.10. klo 18 Loimaa, Heimolinna, Väinämöisenkatu 2

3.10. klo 18 Tornio, Seminaarin koulu, Auditorio, Seminaarinkatu 16

3.10. klo 18 Vantaa, Tikkurila, Tikkurilan lukion auditorio, Valkoisenlähteentie 53

8.10. klo 18 Tampere, Cumulus Pinja, Satakunnankatu 10

9.10. klo 14 Valkeakoski, Valkeakoski-opisto, Kauppilankatu 2

10.10. klo 18 Kuopio, Itä-Suomen yliopisto, Luentosali L2, Yliopistonranta 1 C

10.10. klo 18 Parainen, Hotel Kalkstrand, Rantatie 1

16.10. klo 18 Kotka, Pääkirjasto, Kirkkokatu 24

16.10. klo 18 Pori, Porin yliopistokeskuksen auditorio, Pohjoisranta 11 A

17.10. klo 18 Hyvinkää, Laurea Hyvinkää, Rauhala-Sali, Uudenmaankatu 22

23.10. klo 18 Ilmajoki, SeAMK auditorio, Ilmajoentie 525

Ajantasaiset tiedot luennoista löytyvät osoitteesta www.vastaiskuvaivoille.fi.

 

Ehkäise, tunnista ja hoida ajoissa

Tuki- ja liikuntaelinten (tule) oireet ja sairaudet sekä niiden aiheuttama heikentynyt toimintakyky ovat yksi kansanterveytemme suurimmista ongelmista. Eri asteisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ilmenee joka kuukausi joka kolmannella suomalaisella aikuisella eli noin 1,7 miljoonalla henkilöllä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinsairaus (tules).

Tule-sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Yhteiskunnalle ne maksavat kaikkiaan yli 2,5 miljardia euroa vuodessa.

Tule-sairaudet ovat siis kallis, ja väestön yhä ikääntyessä myös kasvava kansanterveysongelma. Niiden vähentämiseksi voidaan kuitenkin tehdä paljon, kuten Vastaisku vaivoille -luennot todistavat.

Lisätietoja Vastaisku vaivoille -luentokiertueesta:

Suomen Nivelyhdistys ry
toiminnanjohtaja Jyrki Laakso
p. 044 5544 555
jyrki.laakso@niveltieto.net

 

Vastaisku vaivoille -luentokiertueen järjestäjätahot lyhyesti esiteltyinä:

Huoltoliitto ry

on yleishyödyllinen, valtakunnallinen kansanterveys- ja kuntoutusjärjestö, joka pyrkii edistämään kansalaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia, itsenäistä sosiaalista turvallisuutta ja tasa-arvoa. Huoltoliitto omistaa Siilinjärvellä sijaitsevan Kuntoutus- ja hyvinvointikeskus Kunnonpaikan (www.kunnonpaikka.com) ja toteuttaa erilaisia kehittämishankkeita monenlaisille kohderyhmille eri puolilla Suomea.

www.huoltoliitto.fi, keskustoimisto@huoltoliitto.fi, p. 050 5897574

Suomen Nivelyhdistys ry

tarjoaa tietoa ja tukea ennen kaikkea nivelrikkoisille ja tekonivelleikatulle, mutta myös muille nivelsairaille. Yhdistyksen toimintamuotoja ovat neljästi vuodessa ilmestyvä 52-sivuinen Niveltieto-lehti, Niveltieto.net-internetsivusto sekä keskustelupalsta Nivelklubi, nivelterveyttä tukevat luennot, tietoiskut ja kurssit sekä noin 50 alaosastoa (nivelpiiriä), jotka tarjoavat vertaistukea ja liikuntaryhmiä eri puolilla Suomea.

www.niveltieto.net, toimisto@niveltieto.net, p. 09 27 123 12

Suomen Osteoporoosiliitto ry

tarjoaa tietoa luustoterveydestä, vertais- ja omahoidon tukea osteoporoosia sairastaville sekä edunvalvontaa. Toimintamuotoina ovat liikuntakurssit, virkistys, sopeutumisvalmennus, ensitietopäivät, yleisöluennot ja neuvonta. Liittymällä jäseneksi lähimpään alueyhdistykseen saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Osteo-lehden kotiin kannettuna sekä tietoa ja vertaistukea ja voit osallistua yhdistyksen järjestämään toimintaan.

www.osteoporoosiliitto.fi, toimisto@osteoporoosiliitto.fi, p. 050 539 1441

Suomen Selkäliitto ry

on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestö. Sen jäseninä on 36 selkäyhdistystä, joissa on yhteensä noin 10 000 henkilöjäsentä. Toiminnan tarkoituksena on selkäsairauksien ja -oireiden ehkäiseminen, selkää koskevan tutkimuksen, hoidon ja kuntoutuksen edistäminen, selkäongelmista kärsivien ihmisten tukeminen ja etujen ajaminen sekä tiedotus-, virkistys- ja liikunta- ja kuntoutustoiminnan järjestäminen.

www. selkaliitto.fi, selkaliitto@selkaliitto.fi, p. 09 605 918

Suomen tuki ja liikuntaelinliitto – Tule ry

on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, johon kuuluu tuki- ja liikuntaelinten alalla toimivia kansalais- ja potilasjärjestöjä sekä ammattilaisjärjestöjä. Toiminnan tavoitteena on edistää yleistä tietoisuutta tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sairauksien merkityksestä. Toimintamuotoja ovat yhteiset hankkeet jäsenjärjestöjen, asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa, esimerkkeinä päättäjiä haastavat vuotuiset Tule-parlamentit, tule-ongelmien ennaltaehkäisyyn kansalaisia kannustavat Vastaisku vaivoille -luentokiertueet sekä Tule-Kuntomitta.

www.suomentule.fi, merja.lartamo@suomentule.fi, p. 09 3487 0833

Suomen Tule ry on tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sairauksien alalla toimivien kuuden kansalais- ja potilasjärjestön, seitsemän tule-alan ammattilaisjärjestön, yhden säätiön ja yhden tutkimus- ja asiantuntijalaitoksen valtakunnallinen yhteistyöjärjestö. Suomen Tulen kansalais- ja potilasjärjestöissä on yli 100 000 jäsentä. Suomen Tule ry:n tavoitteena on edistää tuki- ja liikuntaelinten terveyttä lisäämällä tietoa ja tietoisuutta tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sen ongelmien merkityksestä yksilöille, väestölle ja yhteiskunnalle sekä mahdollisuuksista parantaa tuki- ja liikuntaelinten terveyttä ja toimintakykyä ja vähentää niiden sairauksia ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen keinoin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs