Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Väitös: Erityispalvelut koulussa ja perheen hyvä keskinäinen toimintakyky edistävät nuoren sitoutumista psykiatriseen hoitoon

Oulun yliopisto

Väitös: Erityispalvelut koulussa ja perheen hyvä keskinäinen toimintakyky edistävät nuoren sitoutumista psykiatriseen hoitoon

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2015 klo 13:22
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöstutkimuksessa selvitettiin aiemmin julkaistujen tieteellisten tutkimusten ja empiirisen aineiston avulla nuorten sitoutumista psykiatriseen hoitoon. Tutkimuksen yhtenä painopisteenä oli psykiatrisessa osastohoidossa olevien pohjoissuomalaisten nuorten hoitoon sitoutuminen sekä sitoutumista edistävät ja estävät tekijät.

Väitöstutkimuksessa havaittiin, että ennen sairaalahoitoa erityispalveluja koulussa saaneet nuoret sitoutuivat psykiatriseen osastohoitoon paremmin kuin ne nuoret, jotka eivät olleet saaneet koulussa erityispalveluja. Tämä on kokonaan uudenlainen havainto, jota ei ole aiemmissa tutkimuksissa tullut esille. Erityispalvelut koulussa sisälsivät mm. erityisopetusta ja tarkkailuluokan opetusta.

Lisäksi väitöstutkimuksen tulokset antoivat viitteitä sille, että perheen keskinäinen hyvä toimintakyky ja yhtenäisyyden tunne voivat edistää nuoren sitoutumista psykiatriseen hoitoon. Parempi hoitoon sitoutuminen havaittiin liittyvän nuoren omaan haluun saada hoitoa, panostaa siihen ja hyväksyä hänelle tarjottu hoito. Sen sijaan itseään viiltelevä tai tahdonvastaisessa hoidossa oleva nuori todettiin sitoutuvan psykiatriseen hoitoon huonommin.

- - -

Terveystieteiden maisteri Ulla Timlin väittelee Oulun yliopistossa 22.5.2015. Hoitotieteen alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Adolescent´s adherence to treatment in psychiatric care (Psykiatrisessa hoidossa olevan nuoren hoitoon sitoutuminen). Vastaväittäjänä toimii professori Maritta Välimäki Turun yliopistosta ja kustoksena professori Helvi Kyngäs. Väitöstilaisuus alkaa Kontinkankaalla luentosalissa F202 (Aapistie 5B) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Terveystieteiden maisteri Ulla Timlin

Tiedekunta ja laitos:
Lääketieteellinen tiedekunta, hoitotieteen ja terveyshallinnon tutkimusryhmä / hoitotiede
0294 480 000

Väittelijän yhteystiedot:
0294 48 5601

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0803-9

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs