Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vaikeavammaisen matkustusalue supistuu

Lahden kaupunki

Vaikeavammaisen matkustusalue supistuu

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2014 klo 16:19
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden sosiaali- ja terveyslautakunta on muuttanut vammaispalvelulain mukaista ohjeistustaan siten, että vaikeavammaisen henkilön matkustusoikeus on kotikaupungin Lahden lisäksi naapurikunnissa Hollolassa, Orimattilassa ja Nastolassa. Muutos on tullut voimaan 1.8.2014.

Matkustusalue on tosiasiallisesti supistunut. Aiemmin on voinut matkustaa lähikuntien alueella. Vammaispalvelulaki ei edellytä näin laajaa matkustusaluetta. Lain mukaan matkoja tulee myöntää kotikuntaan ja toiminnallisiin lähikuntiin. Lahti tarjoaa maakunnallisena keskuksena niin kattavat palvelut, ettei naapurikuntia laajemmalle matkustusalueelle ole perusteita.

Vaikeavammaiset henkilöt ovat oikeutettuja laissa tarkoitettuihin palveluihin tuloistaan tai varoistaan riippumatta. Vammaispalvelulain mukaisia matkoja on myönnettävä, vaikka kaupungin tarkoitukseen varaamat määrärahat ylittyisivätkin. Noin 3 500 vaikeavammaisella lahtelaisella on oikeus käyttää vammaispalvelulain mukaisia matkoja.

Sosiaali- ja terveyslautakuntaan tulevan esityksen mukaan sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalveluperusteet vahvistettaisiin siten, että vähävaraisten henkilöiden on toimintakykyä ja suoriutumista tukevin perustein mahdollisuus tehdä rajatusti naapurikuntien ulkopuolelle yksittäisiä matkoja. Sosiaalihuoltolain mukaisia matkoja voidaan myöntää vain kaupungin varaamien määrärahojen puitteissa. Sosiaalihuoltolain mukaisia matkoja on oikeus käyttää noin 340 lahtelaisella.

Lisätietoja: Lahden kaupungin vammaispalvelujen päällikkö Harri Koivu, puh: 044 416 3821, harri.koivu@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs