Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Uusi tanssilaji tekee kovaa nousua Suomessa

Rumbita Oy

Uusi tanssilaji tekee kovaa nousua Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2014 klo 09:00
Julkaisija: Rumbita Oy

MARI RANTASILA JA SAMI SAIKKONEN TÄHDITTÄVÄT UUTTA RUMBITA®-VIDEOTA

Flamencotanssija Kirsi Kannaksen kehittämä tanssi- ja liikuntamuoto, Dance RUMBITA®, on kovassa nousussa Suomessa. Flamencoon pohjautuva Rumbita® on tanssi, johon kehitetyn opetusmetodin avulla tanssija oppii ilmaisemaan itseään kehonsa avulla.

Suomalaiset eturivin taiteilijat RUMBITAN® pauloissa

Olennainen osa Rumbitaa® on musiikki: espanjankielinen, latinopopin ja flamencofuusiomusiikin yhdistelmä rytmittää tanssia ja auttaa heittäytymään tanssiin mukaan.

Tänä syksynä ilmestyy kokonainen ”Essence of Rumbita -levy, jonka yhdestä kappaleesta tehty musiikkivideo julkaistaan tänään. ”La voz interna” -kappaleen esittää laulaja-ohjaaja-näyttelijä Mari Rantasila ja sanat siihen on tehnyt palkittu kirjailija-runoilija Tomi Kontio. Kappaleen ja koko levyn on säveltänyt flamencokitaristi Joonas Widenius. Musiikkivideon koreografia on Kirsi Kannaksen käsialaa.

Videon on käsikirjoittanut ja ohjannut tv:n Talent Suomi- ja Pakko tanssia -ohjelmista tuttu tanssija-koreografi Sami Saikkonen, joka myös tanssii itse videolla. Videon kuvaaja ja leikkaaja on Jussi Finnilä. Rumbitan® intensiivinen tunnelma on siis saanut myös maamme eturivin taiteilijat pauloihinsa!

Rumbita® on liikunnan riemua

Rumbita® on täysin suomalainen keksintö, joka on rekisteröity sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Flamencotanssin ja espanjan kielen opettajana toiminut Kirsi Kannas huomasi, että flamenco ja espanjalainen kulttuuri kiinnostivat ihmisiä, mutta vain harvat uskaltautuivat flamencotunneille, koska pitivät tanssia liian vaikeana ja vaivalloisena tekniikkansa vuoksi. 

Kannas halusi kehittää uuden, helpommin lähestyttävän tanssimuodon, jossa kuitenkin säilyisi flamencon voimakas tunneilmaisu ja rytmeillä leikittely. Kannas teki muutaman koreografian ja alkoi opettaa niitä koemielessä lapsille ja aikuisille Lohjalle perustamassaan tanssikoulussa. Hän piti lyhyitä kursseja myös muualla Suomessa, ja kaikkialla Rumbita® sai innostuneen vastaanoton. Kannas aloitti lisenssikoulutuksen, ja tähän mennessä lisensoituja Rumbita®-opettajia on Suomessa jo 70 ja myös Espanjassa ja Virossa on koulutettu ensimmäiset Rumbita®-ohjaajat. Syksyn aikana tanssimuoto ja tanssijoiden tukitunniksi kehitetty lihaskunto-ohjelma RUMBITA® Fuerte lanseerataan myös USA:n markkinoille.

Rumbita® on jo useiden liikuntapaikkojen kuntoliikuntaohjelmissa ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. 

– Rumbitan® perusidea on saada ihmiset liikkumaan ja luottamaan siihen, että jokainen osaa tanssia esteettisesti ja kehittyä. Tässä tanssissa viehättää juuri se, että jokainen harrastaja löytää tanssin koukuttavan nautinnollisuuden heti ensimmäisestä tanssitunnista lähtien, Kirsi Kannas sanoo.

http://youtu.be/h4RZqsNRqN8

Lisätietoja:

Kirsi Kannas / Rumbita Oy
Puh. 050 555 1185
kirsi.kannas@rumbita.fi
www.rumbita.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs