Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Uusi mobiilipalvelu avuksi tupakoinnin lopettamiseen

Hengitysliitto

Uusi mobiilipalvelu avuksi tupakoinnin lopettamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 09:00
Julkaisija: Hengitysliitto

Stumppari on Hengitysliiton Stumppi-neuvontapalvelun uusi mobiilipalvelu, joka auttaa tupakoinnin lopettajia onnistumaan tavoitteessaan. Ilmaisen ja helppokäyttöisen palvelun avulla voi helposti seurata omaa edistymistään savuttomuudessa.

Palvelu kertoo esimerkiksi savuttomien päivien ja säästyneen rahan määrän sekä lopettamisen mukanaan tuomat terveyshyödyt.  

– Lisäksi palvelu tarjoaa vertaistukea. Sieltä löytyy vinkkejä muilta käyttäjiltä eri tilanteisiin, joissa tupakanhimo vaivaa, sanoo Hengitysliiton terveysasiantuntija Maija Kolstela.

Jokainen voi myös itse jättää omat vinkkinsä muille käyttäjille. 

– Toivomme käyttäjiltä palautetta palvelusta ja sen ominaisuuksista. Tulemme kehittämään palvelua palautteen perusteella, Kolstela kertoo.

Stumppari löytyy osoitteesta www.stumppari.fi. Se toimii laitteilla, joissa on internetyhteys.  

Hengitysliiton Stumppi-neuvontapalvelu on auttanut tupakoinnin lopettajia jo reilun kymmenen vuoden ajan. Sivustolta www.stumppi.fi löytyy keskustelupalstan lisäksi paljon tietoa tupakoinnin lopettamisesta ja tupakoinnin haitoista sekä lopettajien blogeja. 

Henkilökohtaista apua lopettamiseen saa maksuttomasta neuvontapuhelimesta, joka palvelee arkisin klo 13–18 numerossa 0800 148 484. Puhelimeen vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Raha-automaattiyhdistys tukee Stumppi-neuvontapalvelua. 

Lisätietoja:

Maija Kolstela
Terveysasiantuntija
Hengitysliitto
p. 040 540 5617

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 97 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Hengitysliittoon kuuluvat lisäksi valtakunnallinen erityisammattioppilaitos Ammattiopisto Luovi, rakennusterveyden erityisasiantuntijapalveluja tarjoava Suomen Sisäilmakeskus Oy, työllistämiskeskukset Kovak Oy/Lovak ja Sytyke-Centre sekä hotellit Lasaretti ja Anttolanhovi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs