Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Uusi influenssarokote sopii myös allergikoille

Pilgrim Oy

Uusi influenssarokote sopii myös allergikoille

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2011 klo 13:30
Julkaisija: Pilgrim Oy

Lääkeyhtiö Baxter on kehittänyt uuden säilöntäaineettoman, tehosteaineettoman ja lateksittoman influenssarokotteen. Influenssarokotetta ei valmisteta kananmunissa, kuten influenssarokotteet yleensä, ja se sopii siksi myös kananmuna-allergikoille. Suljetun valmistusmenetelmän ansiosta rokotteeseen ei pääse bakteereita, joten siihen ei ole lisätty antibiootteja. Uusi rokote on saanut myyntiluvan Suomessa ja se on saatavilla syksyllä 2011.


Uusi rokote on ensimmäinen Vero-soluviljelyyn perustuva kausi-influenssarokote ilman adjuvanttia. Kliinisten tutkimusten mukaan se on hyvin siedetty ja sen vaste on hyvä: Lancetissa alkuvuonna 2011 julkaistun tutkimuksen mukaan influenssatapaukset vähenivät 78,5 % [1]

Rokote on tuotettu Vero-soluissa nisäkkäästä peräisin olevassa jatkuvassa solulinjassa. Samaa valmistustekniikkaa on aikaisemmin käytetty Baxterin pandemiarokotteissa, mutta ei kausi-influenssarokotteissa.

– Uuden influenssarokotteen valmistusmenetelmä on ennestään tuttu. Valmistusmenetelmää hyödynnetään nyt ensimmäistä kertaa influenssarokotteissa, jolloin niiden allergeeneistä ja lisäaineista johtuva haittavaikutusriski pienenee, Baxter Oy:n rokotevalmisteiden myynnistä ja markkinoinnista vastaava Nanna Lindfors kertoo.

Raskaana olevien äitien rokottaminen hyödyllistä myös syntyvälle lapselle

Pienet lapset ja vanhusväestö muodostavat tunnetut riskiryhmät influenssalle, mutta viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että esim. raskaana olevat äidit kannattaa myös rokottaa.

– Rokotteesta hyötyvät äidin lisäksi epidemian aikana syntyneet lapset, joilla on tällöin jo syntyessään suoja influenssaa vastaan. Myös sellaiset aikuiset, joiden perheessä tai lähipiirissä on influenssan komplikaatioille alttiita ihmisiä, kannattaisi rokottaa, sillä tällöin he eivät ole levittämässä influenssaa muihin ihmisiin, sanoo lastentautien erikoislääkäri Jukka Vakkila.

Influenssa ja sen ehkäisy

Influenssa on influenssavirusten (tyypit A ja B) aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus. Epidemioita esiintyy joka talvi, jolloin 5-15 prosenttia väestöstä sairastuu.

Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1-2 viikon vuodelevolla. Vanhuksilla ja pienillä lapsilla sekä tiettyjä perustauteja sairastavilla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin (korvatulehdus, keuhkokuume), sairaalahoitoon ja jopa kuolemaan.

Suomessa influenssaepidemia käynnistyy tavallisesti vuoden vaihteessa ja se kestää 2-3 kuukautta.

Tärkein keino ehkäistä influenssaa ovat rokotukset.

Lisätietoja:

Nanna Lindfors
Sales and Marketing Specialist, BioScience
Baxter Oy
p. 040 538 9215
nanna_lindfors@baxter.com

Lähdeluettelo:

THL:n verkkosivut: Influenssa
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/terveys_ja_sairaudet/infektiotaudit/influenssa. Luettu 3.10.2011.

 


[1] PN Barret et al; Efficacy, safety and immunogenicity of a Vero-cell-culture-derived trivalent influenza vaccine: a multicentre, double-blind, randomised, placebo-controlled trial, The Lancet 2011-02-15.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs