Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Uusi alkoholiongelman hoitomenetelmä Terveystaloon

Terveystalo

Uusi alkoholiongelman hoitomenetelmä Terveystaloon

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2013 klo 15:11
Julkaisija: Terveystalo

ContrAl Clinics ja Terveystalo aloittivat yhteistyön 1.1.2013. ContrAl Clinics toimii osana Terveystalon palvelutarjontaa yksityisenä lääketieteellisenä hoitoyksikkönä.

ContrAl Clinics on hoitanut vuodesta 1995 lähtien tuhansia alkoholiongelmasta kärsiviä. ContrAl-menetelmä on Suomessa kehitetty ja kansainvälisesti tunnustettu avohoitomenetelmä alkoholin liikakäytön hoitoon. Hoitomenetelmä on kokonaisvaltainen ja strukturoitu ja sillä on saavutettu rohkaisevia tuloksia.

− Hoito-ohjelma ei perustu täysraittiuteen vaan tavoitteena on, että asiakas saa oman alkoholinkäyttönsä hallintaansa jatkaen normaalielämää. Noin 75 prosenttia hoidon läpikäyneistä onnistuu tässä tavoitteessa, kertoo ContrAl Clinicsin lääkäri Liisa Ikni.

Hoito perustuu psykososiaaliseen, kognitiiviseen terapiaan ja lääkkeen kohdistettuun käyttöön. Hoito-ohjelma suoritetaan yksilökäynteinä huomaamattomasti normaalin elämän ohessa. Asiakaskunta koostuu pääosin aktiivisista, työssäkäyvistä henkilöistä. Perushoitojakso kestää tavallisimmin 4-6 kuukautta ja sisältää 8 vastaanottoa.

− Olemme iloisia voidessamme tarjota uuden vaihtoehdon alkoholihaitoista kärsiville Oulussa. Kokemukset ContrAl-menetelmästä ovat hyvin lupaavia. Etenkin henkilöt, joilla on aito motivaatio vähentää omaa alkoholin kulutustaan, hyötyvät hoidostamme, jatkaa ContrAl Clinicsin lääkärinä Oulussa toimiva Ikni.

Hoitotiimissä toimii myös psykoterapeutti Jaakko Saloranta.

− Uusi palvelu täydentää erinomaisesti Terveystalon valikoimaa Oulun seudun johtavana yksityisenä terveyspalveluiden tuottajana. Erityisesti työterveyden asiakkaille palvelulle on tarvetta. Haluamme olla osaltamme parantamassa pohjoissuomalaisten elämän laatua, sanoo sisätautien erikoisalajohtaja Olli-Pekka Koivurova Terveystalosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemien tietojen* mukaan alkoholin liikakäyttö aiheuttaa yhteiskunnalle vuosittain Suomessa 0,8-1,0 miljardin euron välittömät kustannukset ja epäsuorina kustannuksina arviolta 3,2-5,9 miljardia euroa. Valtion alkoholitulot ovat n. 2,1 miljardia. Alkoholi on suurin yksittäinen kuolinsyy työikäisen väestön joukossa. Esimerkiksi vuonna 2010 alkoholi aiheutti 2729 ennenaikaista kuolemaa. Suurkuluttajia on arvioitu olevan jopa yli 4 prosenttia aikuisväestöstä. *Päihdetilastollinen vuosikirja 2011

Lisätietoja medialle:
ContrAl Clinics, lääkäri Liisa Ikni, 044 5321 224, sähköposti liisa@ikni.fi
Terveystalo, sisätautien erikoisalajohtaja Olli-Pekka Koivurova, puh 010 345 3398, sähköposti olli-pekka.koivurova@terveystalo.com

 

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 7 000 terveydenhuollon ammattilaista. Vuonna 2011 Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 118 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs