Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Uusi ActiveMEDI -verkkopalvelu tuo perheen terveystiedot käden ulottuville

Sisko-palvelut Leena Erola

Uusi ActiveMEDI -verkkopalvelu tuo perheen terveystiedot käden ulottuville

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2014 klo 10:00
Julkaisija: Sisko-palvelut Leena Erola

Solarch Oy

 

Huomenna julkistettava palvelu tarjoaa ratkaisun terveystietojen tallentamiseen ja ylläpitoon verkossa. ActiveMEDI -palvelun tavoitteena on edistää sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä sekä kannustaa potilaita aiempaa aktiivisempaan elämäntapaan. Palvelua pääsevät käyttämään ensimmäisenä Suomessa Muistiliiton jäsenet.

Helsinkiläisen Solarch Oy:n kehittämä uudentyyppinen verkkopalvelu mahdollistaa terveys- ja hoitotietojen omatoimisen hallinnan turvallisessa verkkoympäristössä. Palvelun ytimessä on perhekeskeinen lähestymistapa, joka mahdollistaa käyttäjälle sekä omien että tämän perheenjäsenten terveyden ja hoidon vaivattoman seurannan.

– Halusimme luoda ratkaisun, joka ei ole vain väline tietojen ylläpitoon vaan joka antaa perheille eväät edistää aktiivisesti omaa hyvinvointiaan ajantasaisten ja kattavien terveystietojen pohjalta, Solarch Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Alireza Hasanpour sanoo.

– Kehitystyön lähtökohdat ovat olleet hyvin yhteisöllisiä ja käytännönläheisiä, sillä huoli sairastuneiden omaisten tilanteesta ja halu osallistua heidän hoitoonsa on ydintiimimme jäsenten arkea. Tavoitteena onkin parantaa sekä potilaiden että heidän lähipiirinsä elämänlaatua innovatiivisen informaatioteknologian keinoin.

Tallennus- ja ylläpito-ominaisuuksien lisäksi ActiveMEDI -palveluun kuuluu hätätilannekortti, johon liitetyn QR-koodin avulla esimerkiksi ensihoidon henkilökunta saa henkilön kriittiset terveystiedot nopeasti käyttöönsä. Pian palvelun kautta voi myös seurata sairastuneelle omaiselle tehtyjä hoitotoimenpiteitä ja pitää yhteyttä hänen hoitajiinsa.

Ytimessä vankka terveysalan asiantuntemus

ActiveMEDI -palvelu esitellään huomenna yhteistyössä Muistiliitto ry:n kanssa, ja liiton jäsenet saavat sen käyttöönsä ensimmäisinä. Heille tarjottavan palvelun sisältö on räätälöity erityisesti muistisairaiden tarpeisiin, ja siihen sisältyy muun muassa hätätilannekortti QR-koodeineen sekä verkkopohjainen muistitestien tulosseuranta.

– Muistisairaiden aktiivista arkea voidaan tukea monin tavoin. Uusi hätätilannekortti on ikkuna potilaan terveystietoihin ja helpottaa ammattilaisten toimintaa sairaskohtauksissa tai muissa hätätilanteissa, Muistiliiton toiminnanjohtaja Eila Okkonen sanoo.

Tiivis vuorovaikutus eri kansanterveys- ja potilasjärjestöjen kanssa on ollut ActiveMEDI -palvelua kehitettäessä keskeisessä roolissa. Mahdollisimman ajantasaista ja kattavaa tietoa sairauksista ja niiden hoidosta tuovat osaltaan myös Solarch Oy:n neuvottelukuntaan kuuluvat lääketieteelliset asiantuntijat.

Palvelun käyttäjien yksityisyys on Solarchille ensiarvoisen tärkeä asia. Henkilökohtaiset tiedot salataan varmistetuilla palvelimilla ja SSL-suojatuilla yhteyksillä. Tiheä varmuuskopiointi takaa, ettei tietoja pääse katoamaan.

ActiveMEDI -palvelu toimii ensi vaiheessa suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

 

Lisätietoja:

 

Solarch Oy

www.solarch.fi | www.activeMEDI.com

Toimitusjohtaja Alireza Hasanpour (englanniksi)

puh. 050 4860 865 , alireza.hasanpour@solarch.fi

Markkinointi Juha Hentilä (suomeksi ja ruotsiksi)

puh.040 8443 535, juha.hentila@solarch.fi

 

Kuvia ja tausta-aineistoa on ladattavissa osoitteesta www.solarch.fi/media

 

Solarch Oy on vuonna 2012 rekisteröity helsinkiläinen startup-yritys, jonka toiminta-ajatuksena on kannustaa ihmisiä aktiivisuuteen ja aloitteellisuuteen omaa terveyttään ja hyvinvointiaan koskevissa ratkaisuissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs