Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Uudet rahoitusmallit auttavat kasvuyrityksiä ja piristävät pääomamarkkinoita

Uudet rahoitusmallit auttavat kasvuyrityksiä ja piristävät pääomamarkkinoita

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 12:00
Julkaisija: Lexia Asianajotoimisto ja Wallstreet Financial Services

Hyvinvointiyhteisö HeiaHeia kerää 1,5 miljoona euroa kiihdyttämään yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä. Rahoituskierros toteutetaan pääosin Wallstreetin ja Lexian uudella sijoituskonseptilla, jossa yritykset ja yksityishenkilöt pääsevät sijoittamaan kasvuyhtiöihin.

Suomessa pk- ja kasvuyritysten rahoitusvaikeudet on tunnettu pitkään ja asiaa on jo vuosien ajan pyritty korjaamaan työryhmillä, selvityksillä sekä poliittisilla toimenpiteillä. Rahoituksen saatavuuden vaikeutumiseen törmää tästä huolimatta jatkuvasti suuri osa yrityksistä. Tänä vuonna jopa 39 prosenttia rahoitusta hankkineista yrityksistä on ilmoittanut rahoitustilanteen hankaloituneen. Ongelma korostuu kasvuhakuisilla yrityksillä.

- Pankkilaina on tänäkin vuonna ylivoimaisesti yleisin pk- ja kasvuyritysten rahoitusmuoto. Pankkikeskeisessä Suomessa muutokset rahoitusrakenteessa ovat hitaita, vaikka tarve monipuolistumiselle ja uusille rahoitusmalleille on tiukentuvan pankkisäätelyn takia selvä, sanoo Lexian asianajaja Samuli Koskela.

Kansantaloudellisesti pääomamarkkinoiden kehittymisellä on suuri merkitys yritystoimintaa tehostavana ja kilpailukykyä parantavana tekijänä. Kasvuyrityksillä on myös merkittävä työllistävä vaikutus.

- Kasvun ulkoisen rahoituksen ongelmana on usein rahoitusta tarjoavien sijoittajien ja rahoitusta tarvitsevien yritysten kohtaanto-ongelmat, sekä suurten pääomasijoittajien pieni lukumäärä. Joukkorahoitus on nähty yhtenä ratkaisuna ongelmaan, mutta tähän liittyy edelleen avoimia kysymyksiä, kuten laajojen omistajajoukkojen hallinnan vaikeus, sääntelyn epämääräisyys ja viranomaisvalvonnan puuttuminen, Koskela sanoo.


Rahoitusta kasvuun ja kansainvälistymiseen kotimaisille yrityksille

Kasvuyrityksen rahoituksen puuttuminen on ratkaistavissa uudenlaisella rahoitusmallilla, joka yhdistää yksityiset sijoittajat ja pääomaa tarvitsevat yhtiöt. Tähän asti yksityinen pääomasijoittaminen pörssin ulkopuolella on ollut mahdollista lähinnä institutionaalisille sijoittajille. Wallstreet finanssipalveluyhtiö on nyt yhteistyössä asianajotoimisto Lexian kanssa kehittänyt uuden sijoituskonseptin, jossa yritykset ja yksityishenkilöt pääsevät sijoittamaan listaamattomiin kasvuyhtiöihin pienemmällä panoksella ja kohtuullisella riskillä. Sijoituksessa järjestelijänä ja osaomistajana toimii Wallstreet, joka kohteeseen nähden edustaa ammattilaisena koko sijoittajajoukkoa ja huolehtii analysoinnista, seurannasta sekä manageerauksesta.

- Sijoittajan näkökulmasta konseptilla on selkeitä etuja sekä perinteiseen pääomarahastoon että joukkorahoitukseen nähden. Järjestelijän ollessa myös merkittävä omistaja, meillä on sijoittajien kanssa yhteinen intressi kohdeyhtiön menestykseen. Tästä syystä olemme aina mukana kaikissa kohteissa myös ”hikipääomalla”, sanoo Wallstreet-konsernin toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

- Kasvuyrittäjän näkökulmasta tämä rahoitusmalli vapauttaa aikaa liiketoiminnan hoitamiseen eikä aikaa tuhlaannu rahoituksen perässä juoksemiseen. Samalla saadaan sitoutunut omistajajoukko, joka voi tulevaisuudessa antaa lisärahoitusta kasvuun, Mäenpää jatkaa.

Wallstreetin ensimmäinen sijoituskohde on Suomen suosituimmaksi hyvinvointiyhteisöksi noussut ja satojen yritysten hyvinvointiohjelmiin valittu HeiaHeia. Juuri sulkeutunut rahoituskierros koottiin HeiaHeian kasvun ja kansainvälistymisen kiihdyttämiseen. Rahoitus muodostaa pääosan HeiaHeian äskettäin julkistamasta 1,5 miljoonan euron rahoituskierroksesta.

- Ensimmäinen rahoitusjärjestely onnistui loistavasti. Asiakkaidemme kiinnostus sijoittaa kanssamme HeiaHeiaan ylitti odotuksemme ja ensimmäinen sijoituskierros merkittiin yli. Yrityksissä ollaan erittäin kiinnostuneita tästä rahoitusmallista ja hyviä kohteita on jo jonossa. Uusi hanke toiseen listaamattomaan yritykseen käynnistyi tällä viikolla ja toivomme, että malli voisi pitkällä tähtäimellä laajemminkin piristää Suomen pääomamarkkinoita sekä auttaa kotimaisia yrityksiä kasvamaan, Mäenpää sanoo.

 

Lisätietoja:
Pauli Mäenpää, 050 550 7121, pauli.maenpaa@wallstreet.fi, www.wallstreet.fi
Samuli Koskela, 040 588 8323, samuli.koskela@lexia.fi, www.lexia.fi
Jussi Räisänen, 050 386 6550, jussi@heiaheia.com, www.heiaheia.com

Wallstreet Financial Services Oy on vuonna 2006 perustettu suomalainen valtakunnallisesti toimiva vakavarainen yrityskonserni, joka tarjoaa asiakkailleen kaikkia omaisuuden hoitamiseen ja varallisuuden kasvattamiseen liittyviä palveluita. Yrityksen omistavat sen johto, henkilökunta sekä asiakkaat.

Lexia on asiakkaidensa kilpailukyvyn vahvistamiseen keskittynyt asianajotoimisto, joka palvelee kaikilla yritysjuridiikan alueilla. Asiakaskunta koostuu kotimaisista ja kansainvälisistä liike-elämän toimijoista, instituutioista ja organisaatioista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs