Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » UAS Journal: Hyvinvointi 2.0 – hyvinvoinnin uudet keinot

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

UAS Journal: Hyvinvointi 2.0 – hyvinvoinnin uudet keinot

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 10:29
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammattikorkeakoulujen yhteisen verkkojulkaisun UAS Journalin (suom. AMK-lehden) vuoden 2016 toisen numeron teemana on hyvinvointi. Hyvinvointi on moniulotteinen – ja monialainen – ilmiö, jota tarkastellaan mm. osaamisen, ikäihmisten ja uusien työmenetelmien näkökulmista.

Juuri ilmestyneessä UAS Journalin numerossa 2/2016 hyvinvointi näyttäytyy vilkkaan kiinnostuksen ja kehittämisinnostuksen kohteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluu ammattikorkeakoulujen henkilöstön lisäksi kumppaneita ammattikorkeakoulujen yhteistyöorganisaatioista. Myös opiskelijat ovat mukana pohtimassa hyvinvoinnin kysymyksiä. Kansainvälinen yhteistyö esittäytyy pohjoismaisen yhteistyön, eurooppalaisen kehittämisverkoston sekä Katmandun slummien elämänlaadun valossa. (ks. Tvärprofessionellt lärande och internationalisering i Norden sekä Quality of life in a Kathmandu slum)

Osaamisen näkökulma on yksi lehden keskeisiä teemoja. Sote-uudistuksen edetessä on tarpeen pohtia, kuinka monitoimijuuden haasteeseen voidaan osaamisen näkökulmasta vastata. Koulutuksen kehittämiseen paneutuvissa artikkeleissa on esillä niin työelämälähtöisyyden vahvistaminen kuin digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen. (ks. Sosiaalialan T-osaaminen Sote-uudistuksessa, Kokemuksia työelämälähtöisyydestä YAMK-tutkinnoissa sekä Videovälitteinen potilasohjaus opetuksessa)

Ikäihmisten hyvinvointi kokoaa monia toimijoita yhteen. Ikäosaamisen kompetensseja on kehitetty laajassa eurooppalaisessa yhteistyössä, muistiystävällisyys on pinnalla juuri nyt, ja ikäihmisten yhteisöllinen ruokailu edustaa vireää kehittämistoimintaa. (ks. The Future Competences for Working with Older People, Kohti muistiystävällistä Pohjois-Karjalaa sekä Ikääntyvien yhteisöllinen ruokailu)

Uusia työmenetelmiä ja keinoja hyvinvoinnin vahvistamiseen käsitellään mm. hyvinvointitaiteen, green caren, teknologian sekä palvelumuotoilun ja peli-innovaatioiden näkökulmista. (ks. Hyvinvointitaidetta tuottamassa, Kuntoutujan polku palvelukodista farmille, Hyvinvoinnin edistäminen teknologian keinoin sekä Palvelumuotoilu ja pelillisyys nuorten osallisuuden tukena)

Tutustu uudistuneeseen UAS Journaliin osoitteessa www.uasjournal.fi.

Lisätiedot:
Päätoimittaja Ilkka Väänänen, Lahden ammattikorkeakoulu, puh. 050 321 8895 tai sp. etunimi.sukunimi@lamk.fi

Teematoimittaja Tuula Kukkonen, Karelia-ammattikorkeakoulu, puh. 050 467 5923 tai sp. etunimi.sukunimi@karelia.fi

UAS Journal//AMK-lehti on Suomen ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen verkkojulkaisu, joka tekee tunnetuksi ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa sekä yritysyhteistyötä. Verkkojulkaisu ilmestyy neljä kertaa vuodessa.
www.uasjournal.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs