Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Työterveyshuolto tarvitsee uusia osaajia

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Työterveyshuolto tarvitsee uusia osaajia

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2014 klo 08:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Suomeen tarvitaan lähivuosina satoja työterveyshuollon osaajia. Seinäjoen ammattikorkeakoulu käynnistää syyskuussa 2014 puolivuotisen työterveyshuollon koulutuksen terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille. Koulutukseen haetaan 13.4. mennessä.

Työurien pidentäminen on nostettu yhdeksi nykyisen hallitusohjelman keskeisistä tavoitteista. Ohjelmassa painotetaan työterveyshuollon keskeistä roolia tavoitteen saavuttamiseksi. Hallitusohjelman mukaan ”laadukkaan työterveyshuollon saatavuus on varmistettava ja työterveyshuoltoa on uudelleen suunnattava tukemaan nykyistä enemmän työurien pidentymistä”.

Ennakointitietojen mukaan Suomessa eläköityy seuraavan kymmenen vuoden aikana noin 1 100 työterveyshuollossa toimivaa terveydenhoitajaa ja 300 työfysioterapeuttia. Uusien ammattihenkilöiden ja asiantuntijoiden kouluttamiseksi ammattikorkeakoulut ja Työterveyslaitos ovat yhteistyössä suunnitelleet 15 opintopisteen laajuisen työterveyshuollon koulutuksen. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on ensimmäisten joukossa tarjoamassa uutta koulutusta.

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulu mukana uuden koulutuksen kehittämisessä

Syyskuussa 2014 käynnistyvään puolivuotiseen koulutukseen valitaan hakemusten perusteella 15 opiskelijaa. Koulutukseen voivat hakeutua terveydenhoitajan tai fysioterapeutin tutkinnon suorittaneet henkilöt. Koulutuksen aikana perehdytään muun muassa työterveyshuollon toimintaympäristöön, terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja toiminnan arviointiin sekä kehittämiseen.

Työterveyshuollon koulutuksen haku on avoinna samanaikaisesti monessa ammattikorkeakoulussa, joista Seinäjoki on yksi.

– Seinäjoen ammattikorkeakoululla on pitkät perinteet ja vahva osaaminen työterveyshuollon kehittämisessä niin koulutuksen kuin hanketoiminnankin keinoin. Siksi on luontevaa, että ensimmäisten joukossa tarjoamme myös tätä uutta koulutusta, yksikön johtaja Asta Heikkilä toteaa.

 

Koulutukseen voi hakea 13.4. saakka

Koulutus toteutetaan ammattikorkeakoulujen ja Työterveyslaitoksen valtakunnallisena verkostoyhteistyönä, millä taataan koulutuksen tasalaatuisuus ja samantasoiset opintojen osaamisvaatimukset. Kyse on STM:n työterveyshuollon koulutusta selvittäneen työryhmän esityksen mukaisesta koulutuksesta. Seinäjoen ammattikorkeakoulun yliopettaja Eija Kyrönlahti on osallistunut ammattikorkeakoulujen edustajana koulutusta valmistelleen työryhmän työskentelyyn.

– Aiemmin työterveyshuollon ammattihenkilöksi ja asiantuntijaksi on voinut kouluttautua ammattikorkeakoulujen erikoistumispinnoilla. Jatkossa työterveyshuollon koulutusta ei enää toteuteta erikoistumisopintoina, Eija Kyrönlahti muistuttaa.

Työterveyshuollon koulutukseen voi hakea 16.3.–13.4.2014. Hakulomake ja lisätietoa koulutuksesta on saatavilla Seinäjoen ammattikorkeakoulun www-sivuilla.

 

Lisätietoja:

Yksikön johtaja Asta Heikkilä, SeAMK Sosiaali- ja terveysala (puh. 020 124 5111, asta.heikkila@seamk.fi)

Yliopettaja Eija Kyrönlahti, SeAMK Sosiaali- ja terveysala (puh. 020 124 5186, eija.kyronlahti@seamk.fi)

Lehtori Raija Tolonen, SeAMK Sosiaali- ja terveysala (puh. 020 124 5193, raija.tolonen@seamk.fi)

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs