Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Työkyvyttömyysriskit ja sairauspoissaolot hallintaan uudella tavalla

Terveystalo

Työkyvyttömyysriskit ja sairauspoissaolot hallintaan uudella tavalla

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2011 klo 10:56
Julkaisija: Terveystalo

Työkyvyttömyysriskit ja sairauspoissaolot hallintaan uudella tavalla

Terveystalo ottaa käyttöönsä uuden työvälineen edistämään asiakasyritysten sairauspoissaolojen hallintaa sekä ehkäisemään pysyvää työkyvyttömyyttä. Evalua International Ltd. Oy:n kanssa yhteistyössä tehtävällä Sante®  Terveyskyselyllä lisätään työntekijöiden hyvinvointia ja tuodaan kustannussäästöjä.

Terveystalo ja Evalua International Ltd. Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Sante®  Terveyskyselyn toteuttamisesta Terveystalon asiakasyrityksissä. Kyselyn avulla tunnistetaan työntekijöiden piileviä terveysongelmia ja hallitaan sairauspoissaoloihin sekä työkyvyttömyysriskiin liittyviä tekijöitä.

Sante® tuottaa tietoa yksittäisen henkilön terveysriskeistä sekä kyvystä jaksaa ja selviytyä työssään. Tuloksien avulla työterveyden ja työhyvinvoinnin toimenpiteet voidaan kohdentaa entistä paremmin. Kyselyn avulla riskit työkyvyttömyyteen löydetään mahdollisimman varhain, jolloin tutkimukset, hoito ja kuntoutus voidaan aloittaa ajoissa.

- Menetelmän avulla paitsi pidetään parempaa huolta työntekijöiden terveydestä, myös aikaansaadaan merkittävät kustannussäästöt. Tavoitteenamme on toimia mahdollisimman ennalta ehkäisevästi työkykyriskien hallinnassa, kertoo Terveystalon työterveyshuollon kehittämispäällikkö Pirjo Immonen.

Terveyskysely toimii osana Terveystalon vuorovaikutteista, osallistava työterveyshuolto -konseptia, joka tukee yritysten työhyvinvoinnin johtamista ja työtulevaisuuden hallintaa.

Työntekijä saa henkilökohtaisen palautteen ja ohjeistuksen

Luottamukselliseen terveyskyselyyn työntekijät vastaavat nimellään ja saavat henkilökohtaisen palautteen. Palaute sisältää aihealueittain suosituksia itsenäisiin toimenpiteisiin, tiedon mahdollisesta kohonneesta terveysriskistä ja ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Terveyskyselyn aihealueita ovat muun muassa tuki- ja liikuntaelinongelmat, kipu ja fyysisen toiminnan haitta, mieliala, stressi ja uupumus, unihäiriöt ja vireystila, pitkäaikaissairaudet, diabetesriski ja oma arvio työkyvystä. Vastauksien tulkinnat perustuvat lääketieteellisesti määriteltyihin raja-arvoihin.

Sante®  Terveyskyselyn tuloksena yrityksen ja työterveyshuollon yhteistyö tehostuu ja syvenee. Tuloksia ja kehityssuuntia voidaan seurata pitkälläkin aikavälillä. Lisäksi yritysjohdolle ja henkilöstöhallinnolle voidaan koota terveyskyselyn ryhmätuloksista raportti, josta yksittäiset työntekijät eivät ole tunnistettavissa.


Lisätiedot:
Terveystalo, työterveyshuollon kehittämispäällikkö Pirjo Immonen, puh. 043 820 2660

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 5000 terveydenhuollon ammattilaista. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs