Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Tutkimus: Puolet suomalaisista kokee itsensä ylipainoiseksi

Tutkimus: Puolet suomalaisista kokee itsensä ylipainoiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 13:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Lähes joka toinen suomalainen kokee itsensä ylipainoiseksi. Silti vain 13 prosenttia näkee paljon vaivaa pyrkiäkseen terveellisempään elämäntapaan.

Survey Sampling International -tutkimusyhtiön toteuttaman ja Herbalifen tilaaman tutkimuksen mukaan 46 % suomalaisista uskoo olevansa ylipainoisia, mutta vain 2 % myöntää elävänsä hyvin epäterveellisesti. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tehtyyn tutkimukseen osallistui yhteensä 2000 ihmistä, 500 kustakin maasta.

Vain 16 % prosenttia suomalaisista liikkuu 30 minuuttia päivittäin. Tämä on enemmän kuin ruotsalaisilla, joista vain 8 % liikkuu päivittäin, mutta vähemmän kuin tanskalaisilla, joista 18 % kertoi liikkuvansa vähintään tuon verran.

Vastauksista selviää, että jopa 43 % suomalaisista on asettanut itselleen terveyteen liittyviä tavoitteita, mutta vain yksi viidestä on saavuttanut ne. Suurimmat syyt tähän olivat epäterveellisen ruoan houkutus (48 %) ja motivaation puute (36 %).

- Yleensä ihmiset nimeävät ajan puutteen syyksi epäterveellisiin elämäntapoihin. Tutkimusten mukaan todellinen syy on kuitenkin motivaation puute. Terveellisiin elämäntapoihin pyrkivän kannattaisikin etsiä itselleen kaveri, jolla on samat tavoitteet. Olemme useasti huomanneet, että ne asiakkaamme, jotka kuuluvat johonkin ryhmään, onnistuvat painonpudotuksessa paremmin, toteaa Mia Bergmann, Herbalife Nordicin General Manager.

Tavoitteena terveellisempi elämä

Suomalaisista jopa 85 % uskoi juuri motivaation puutteen olevan suurin este painonpudotukselle. Yllättävää on, että 36 % ilmoitti omaansa mielestään liian vähän tietoa terveydestä.

Tutkimukseen vastanneista suomalaisista 57 % nimesi tärkeimmäksi terveyteen liittyväksi tavoitteekseen yleisesti terveellisemmän elämän. 50 % vastaajista kertoi myös haluavansa laihtua tai parantaa mielialaansa. Yli neljännes suomalaisista arveli, että terveellisesti eläminen olisi heille helpompaa, jos he saisivat enemmän tukea läheisiltään.

Tutkimus liittyy Göteborgissa kesäkuun alussa järjestettyyn European Obesity Summit -tapahtumaan. Konferenssin järjestivät European Association For the Study Of Obesity sekä The International Federation for Surgery Of Obesity and Metabolic Disorderses. Tapahtumassa maailman johtavat lihavuustutkijat keskustelivat ylipaino-ongelman laajuudesta. Herbalifea edusti tapahtumassa kaksi itsenäistä asiantuntijaa.

 

Lisätietoja

Matleena Merta

OSG Viestintä

0447366060

 

Tietoja Herbalifesta:

• Herbalife on globaali ravitsemusalan yritys, joka on muuttanut tuotteillaan ihmisten elämää vuodesta 1980. Herbalifen ravinne-, painonhallinta- sekä energia ja fitness -tuotteet ovat saatavilla itsenäisten Herbalife-jälleenmyyjien kautta yli 90 maassa.

• Herbalife on sitoutunut taistelemaan ravinto-ongelmia ja liikalihavuutta vastaan tarjoamalla korkealuokkaisia tuotteita, henkilökohtaista valmennusta ja yhteisön, joka kannustaa terveelliseen ja aktiiviseen elämään.

• Herbalife Family Foundation (HFF) ja sen Casa Herbalife -ohjelma auttaa tuomaan hyvää ravintoa sitä tarvitseville lapsille.

• Herbalife on toiminut Suomessa vuodesta 1996. Pohjoismaiden pääkonttori on Fornebussa, Norjassa.

Lisätietoa: Herbalife.com ja IAmHerbalife.com

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs