Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Tutkimus: Pinaattiuute voi vähentää makeanhimoa

Polar Pharma

Tutkimus: Pinaattiuute voi vähentää makeanhimoa

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2014 klo 13:15
Julkaisija: Polar Pharma

Tutkimuksen mukaan pinaattiuute voi vähentää merkittävästi ruokahalua.  Erityisesti makeanhimo näyttää vähenevän pinaattiuutteen käytön yhteydessä. Tämä liittyy erityisesti suolistohormoni GLP-1:sen vapautumiseen. Tutkimus on esitelty Society of the Study of Ingestive Behavior konfrenssissa Sveitsissä.

Tutkimuksessa oli mukana 36 ylipainoista 40-65 vuotiasta naista. Osallistujat saivat kolmen kuukauden ajan päivittäin aamiaisen yhteydessä mustikkajuomaa. Aktiiviryhmässä juomaan oli sekoitettu 5g pinaattiuutetta. Henkilöiltä mitattiin tutkimuksen ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä veren glukoosi-, insuliini- ja GLP-1 -arvot. Mittaukset tehtiin 6 tuntia aamiaisen nauttimisen jälkeen. Lisäksi tutkimukseen osallistuneilta mitattiin makean-, rasvan- ja suolanhimoa.

Makeanhimo väheni selvästi aktiiviryhmässä jo ensimmäisenä päivänä. GLP-1 suolistohormonin osalta ensimmäisenä päivänä ei ollut merkittäviä muutoksia. Sen sijaan tutkimuksen lopussa aktiiviryhmän GLP-1 hormonin määrä veressä oli kontrolliryhmää selvästi korkeampi.

Tutkimuksessa todettiin että makeanhimon väheneminen voi olla yhteydessä GLP-1 hormonin erityksen lisääntymiseen. Tämä johtunee siitä, että pinaattiuutteen sisältämät tylakoidit hidastavat ruoansulatusta. Lisäksi on osoitettu tylakoidien hidastavan hiilihydraattien imeytymistä.

 

Lähde: Natural Products Insider, Study Suggests Appethyl Reduces Cravings for Sweets, 17.3.2014

 

Liitetiedostot

Polar Pharma Oy on ravintolisiin ja urheiluravinteisiin erikoistunut markkinointiyritys. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hart-Sport ja Gutzy kotimaiset urheiluravinteet sekä Freestream Fruitflow, EATLESS Appethyl ja Tonalin ravintolisät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs