Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Tutkijat pyrkivät parantamaan hoitajien työturvallisuutta psykiatrisissa sairaaloissa

Turun ammattikorkeakoulu

Tutkijat pyrkivät parantamaan hoitajien työturvallisuutta psykiatrisissa sairaaloissa

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 14:26
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston tiedote

Turun AMK, Turun yliopisto sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tutkivat EriTurva-hankkeessa hoitajien työturvallisuutta potilaiden eristystilanteiden aikana psykiatrisissa sairaaloissa. Tavoitteena on parantaa työturvallisuutta esimerkiksi kommunikoinnin ohjeistusta kehittämällä.  Apuna käytetään turvakameroiden videotallenteita ensimmäistä kertaa Suomessa.

 

EriTurva-hankkeessa keskitytään hoitajien työturvallisuuteen psykiatrisissa sairaaloissa potilaan huone- ja leposide-eristyksen aikana.

 

–  Tavoitteena on tukea psykiatrisilla sairaalaosastoilla työskentelevien hoitajien työturvallisuutta potilaan eristyksen aikana. Kehitämme ohjeistuksen kommunikointiin eristystilanteissa, toteavat tutkijat Mari Lahti ja Johanna Berg Turun ammattikorkeakoulusta.

 

Työelämälähtöisessä tutkimus- ja kehitystyössä videoidaan eristystilanteita. Saatua tietoa analysoimalla tutkimusryhmä tuottaa työturvallisuuteen liittyvää tietoa, pyrkii parantamaan hoitajien työturvallisuutta ja kehittämään psykiatristen osastojen toimintaa.

 

– EriTurva-hanke tuo uuden innovatiivisen tarkastelukulman mielenterveyshoitotyön tutkimukseen, professori Maritta Välimäki Turun yliopistosta sanoo.

 

Kansallisessa mielenterveys- ja päihdesuunnitelmassa asetettiin tavoitteeksi vähentää psykiatrisissa sairaaloissa pakkotoimien käyttöä 40 prosenttia vuoteen 2015 mennessä. Tästä tavoitteesta on kuitenkin jääty jälkeen.

 

EriTurva-hanke on Turun AMK:n, Turun yliopiston ja HUS sairaanhoitopiirin yhteistyöhanke.  Hanke on saanut rahoituksen Työsuojelurahastolta vuosille 2016–2018. Hanke alkaa syyskuussa 2016. Tutkimustulokset ovat käytettävissä vuoden 2018 lopussa.  

 

Lisätietoja:

 

Tutkimuksesta vastaava TtT Mari Lahti,

p. +358 40 355 0159, mari.lahti@turkuamk.fi

 

Tutkija TtT, Johanna Berg,

+358 40 355 0504, johanna.berg@turkuamk.fi

 

Tutkija TtT, Kaisa Kauppi,

+358 2 333 8416, kaemka@utu.fi

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs