Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Turvallisesti pihatrampoliinilla

Suomen Voimisteluliitto

Turvallisesti pihatrampoliinilla

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2016 klo 09:45
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Auringon ja alkaneen kesän myötä pihatrampoliinit on kannettu suomalaisten pihoille. Trampoliinien suosiosta kertovat myös loukkaantumisista uutisoineet artikkelit (mm. Turun Sanomat 3.6.2016, Ilta-Sanomat 3.6.2016).

Voimisteluliitto muistuttaa trampoliinin perussäännöistä. Näin hypit turvallisesti pihatrampoliinilla:

  1. Hypi yksi kerrallaan keskellä trampoliinia. Näin hyppiminen on kaikkein turvallisinta, etkä vie myöskään hyppijän vauhtia seisomalla trampoliinilla tai jousien päällä. Hyppyvuoroaan odottava voi seistä trampoliinin ulkopuolella tai reunoilla trampoliinin rungon päällä.  
  2. Hypi avojaloin tai sukat jalassa, taskut tyhjinä.
  3. Käytä trampoliinissa suojaverkkoa. Mikäli verkkoa ei ole, aseta trampoliini nurmikolle ja jätä ympärille reippaasti tilaa.
  4. Muista pitää välillä juomataukoja.
  5. Harjoittele vaikeimmat temput ohjatusti trampoliinivoimistelua tarjoavassa seurassa.

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi leikkiä sarjaleikkiä. Tällöin jokainen hyppijä hyppii omalla vuorollaan trampoliinilla. Tavoitteena on toistaa liikkeitä mahdollisemman pitkään ilman, että sarjaan tulee virheitä. Sarjaleikki toimii näin:

Ensimmäinen hyppijä näyttää yhden liikkeen trampoliinilla, jonka seuraava hyppijä toistaa ja lisää perään oman liikkeensä. Kolmas hyppijä toistaa kaksi edellistä liikettä ja lisää omansa sarjaan. Jokainen hyppijä toistaa vuorollaan aikaisemmat liikkeet sarjana ja lisää loppuun oman, uuden liikkeen. Näin jatketaan, kunnes joku tekee virheen tai unohtaa sarjan ja tippuu pelistä pois. 

Useamman hyppijän kanssa trampoliinilla voi hyödyntää myös pitkää hyppynarua. Tällöin hyppijä seisoo trampoliinin keskellä ja pyörittäjät metallirungon päällä reunoilla. Hyppynarun kanssa voi kokeilla samaista sarjaleikkiä tai hyppiä muita haluamiaan hyppyjä ja loruja hyppynarua hyödyntäen. Hyppynarun pyörittäjät katsovat, että naru pyörii trampoliinilla hyppijän kanssa sopivaan tahtiin.

 

Trampoliiniohjeet on koottu yhdessä trampoliinivoimisteluseuran Bounce Espoon valmentajien Marleena Malkin ja Taru Hirvensalon avustuksella.

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs