Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Turun AMK kiinnosti hakijoita myös syksyllä

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK kiinnosti hakijoita myös syksyllä

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2015 klo 11:56
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Syksyn 2014 yhteishaku on saatu päätökseen. Turun ammattikorkeakoulun 220 aloituspaikkaa haki yhteensä 3126 hakijaa, mikä tarkoittaa noin 14 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden. Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Turun AMK:n oli merkinnyt 1407 hakijaa eli noin 6 hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Syksyllä 2014 toteutettiin ensimmäinen korkeakoulujen yhteinen yhteishaku, jossa samassa haussa mukana olivat sekä ammattikorkeakoulut että yliopistot. Jatkossa hakijan on mietittävä entistä tarkemmin, mihin hän haluaa hakea. Jokaisella hakijalla on käytössään kuusi hakutoivetta, jotka hän merkitsee hakulomakkeelle mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan opiskelupaikkaa ylimmästä toiveesta, johon hänen pisteensä riittävät.

Syksyn 2014 yhteishaussa korkeakoulut ottivat käyttöön Opintopolku-palvelun. Opintopolku.fi on opetushallituksen ylläpitämä portaali, joka sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi löytää koulutusvaihtoehtoja ja hakea niihin.

Hakijat ovat löytäneet paitsi itse Opintopolun, myös Turun AMK:n haussa olleet koulutukset. Uuden järjestelmän johdosta nykyiset hakijamäärät eivät ole vertailukelpoisia aiempien tilastojen kanssa. Hakijamäärien perusteella Turun AMK säilytti uudessa hakujärjestelmässä hyvin asemansa ja on edelleen haluttu opiskelupaikka.

Salon sosionomikoulutus keräsi eniten hakijoita

Turun AMK:n syksyn yhteishaussa eniten hakijoita keräsi sosionomikoulutuksen päivätoteutus Salossa. Ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen oli valinnut 351 hakijaa. Yhteensä hakijoita sosionomikoulutukseen oli 596 ja aloituspaikkoja 20.

Sosionomikoulutuksen lisäksi suosittuja hakukohteita olivat ensihoitaja- ja terveydenhoitajakoulutusten päivätoteutukset Turussa. Kummassakin oli 20 aloituspaikkaa ja yli 200 ensimmäisen hakutoiveen hakijaa.

Muita Turun AMK:n syksyn 2014 hakukohteita olivat kätilökoulutuksen päivätoteutus, ensihoitajakoulutuksen monimuotototeutus sekä konetekniikan päivätoteutus Turussa, terveydenhoitajakoulutuksen päivätoteutus Salossa sekä sairaanhoitajakoulutuksen monimuotototeutukset Turussa ja Salossa.

Kaikkiin Turun AMK:n syksyn2014 hakukohteisiin oli aloituspaikkoihin nähden vähintään kaksinkertainen määrä hakijoita, jotka olivat merkinneet hakukohteen ensimmäiseksi hakutoiveekseen.

Työelämässä kysyntää uusille tekijöille

– Sosiaali- ja terveysalalla hakijamäärät olivat erinomaiset. Uusia opiskelijoita aloittaa nyt tammikuussa yhteensä 180. Uusi järjestelmä oli kuitenkin vielä keskeneräinen ja aiheutti paljon ylimääräistä lisätyötä, toteaa koulutusjohtaja Marjut Putkinen Turun AMK:n Terveys ja hyvinvointi -tulosalueelta.

 

– Konetekniikan insinöörikoulutukseen oli paljon hakijoita, 3,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Se on erinomainen ja toivottu tulos erityisesti Varsinais-Suomen elinkeinoelämän kannalta, missä koneinsinööreille on uudelleen kasvuun lähteneen telakkateollisuudenkin kannalta paljon kysyntää, iloitsee Tekniikka, ympäristö ja talous -tulosalueen koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen.

Nyt Turun ammattikorkeakoulussa on käynnissä kevään 2015 ensimmäinen yhteishaku, jossa haussa ovat vieraskieliset koulutukset.

Lisätietoja antavat:

Suunnittelija Katja Mäkinen, hakijapalvelut
puh. 050 598 5617
katja.makinen@turkuamk.fi

Koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen, Tekniikka, ympäristö ja talous
puh. 050 385 4118
liisa.kairisto-mertanen@turkuamk.fi

Koulutusjohtaja Marjut Putkinen, Terveys ja hyvinvointi
puh. 050 598 5484
marjut.putkinen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs