Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Tuija Brax Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan uudeksi puheenjohtajaksi!

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Tuija Brax Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan uudeksi puheenjohtajaksi!

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2014 klo 14:42
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Tuija Brax on kutsuttu Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan uudeksi puheenjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen. Brax seuraa tehtävässä Pekka Puskaa, joka on johtanut neuvottelukuntaa sen perustamisvuodesta 2004 saakka. Samalla myös neuvottelukunnan pitkäaikainen varapuheenjohtaja Ilkka Vuori siirtyy emerituspuheenjohtajien harvalukuiseen joukkoon. Uusi varapuheenjohtaja valitaan tämän syksyn aikana.

"Kun aikanaan laitoimme maailman terveysjärjestö WHO:ssa alkuun Move for Health -toimintaa, monet maat kysyivät, mitä tekemistä liikunnalla on WHO:n terveystyössä. On ollut ilo nähdä, että vuosien aikana Liiku terveemmäksi –toiminta on myös kansainvälisesti nähty yhä tärkeämpänä kansanterveystyön osana", kommentoi Pekka Puska pitkää kauttaan Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan puheenjohtajana. Myös väistyvä varapuheenjohtaja Ilkka Vuori muisteli Liiku terveemmäksi -toiminnan kansainvälisiä taustoja: "Vuonna 1998 WHO:n päämajan aulassa pidettiin eräänlainen show World Sports Forumin mahdollisuuksista olla samanlainen vaikuttaja kuin World Economic Forum. WHO:n pääjohtaja innostui asiasta, ja se oli myös yksi tärkeä taustatekijä nykyisen Move for Health -toiminnan kehittymiselle".

Myös uusi puheenjohtaja Tuija Brax on jo ehtinyt tehdä pitkään työtä terveyttä edistävän liikunnan parissa: "Samaan aikaan kuin Puska ja Vuori olivat auttamassa kansainvälisen Move for Health -toiminnan alulle laittamisessa, sain itse toimia puheenjohtajana terveysliikuntatoimikunnassa, jonka työn lopputuotteena syntyi ensimmäinen Valtioneuvoston periaatepäätös terveyttä edistävästä liikunnasta. Minulla on ollut jo pitkään tunne, että matalan kynnyksen liikunnan edistämiseksi voisi tehdä vielä nykyistäkin enemmän. Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan puheenjohtajuus antaa varmasti yhden hyvän välineen tähän työhön."

Täältä myös kuvaa puheenjohtajista: http://www.oll.fi/tuija-brax-liiku-terveemmaksi-neuvottelukunnan-uudeksi-puheenjohtajaksi/

Liiku terveemmäksi -neuvottelukunta on laaja-alainen ja avoin verkosto, joka koordinoi Suomessa maailman terveysjärjestö WHO:n alullelaittamaa Move for Health -toimintaa. Alun perin toiminta keskittyi Liiku terveemmäksi -päivän 10.5. ympärille, mutta on siitä vuosien saatossa levinnyt yleisemmäksi terveyttä edistävän liikunnan ajankohtaisten kysymysten ja asioiden foorumiksi. Liiku terveemmäksi -toiminnan valmistelusta vastaa kunakin vuonna eri toimijataho. Tänä vuonna vetovastuussa on Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry. Toiminnan painopisteenä on ollut erityisesti päivittäiseen istumiseen ja sen vähentämiseen liittyvät toimenpiteet. 2015 Liiku terveemmäksi -toimintaa koordinoi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.

Vuoden 2014 Liiku terveemmäksi -koordinaattori,
Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry

Lisätietoja:
Tuija Brax: tuija.brax@eduskunta.fi
Pekka Puska: pekka.puska@thl.fi
Opiskelijoiden Liikuntaliitto: jussi.ansala@oll.fi

Liiku terveemmäksi -facebooksivut:
https://fi-fi.facebook.com/liikuterveemmaksi

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta. OLL vastaa suomalaisesta opiskelijahuippu-urheilusta sekä kansainvälisestä järjestötoiminnasta ja liikunnan edunvalvonnasta opiskelijoiden osalta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto
Lapinrinne 2
00180 Helsinki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs