Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Toimintaterapeutit arjen tukena – koulutuksen 30-vuotisjuhla 27.10.

Oulun ammattikorkeakoulu

Toimintaterapeutit arjen tukena – koulutuksen 30-vuotisjuhla 27.10.

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 10:48
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) vietetään toimintaterapiakoulutuksen 30-vuotisjuhlaa 27.10. Professorintien kampuksella (Kiviharjuntie 8, Oulu). Juhlaseminaarissa kuullaan niin asiantuntijoiden kuin entisten ja nykyisten opiskelijoiden sekä opettajien ajankohtaisia ja mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Päivän aikana kuullaan muun muassa tarinoita koulutuksen alkutaipaleelta sekä siitä, miten toimintaterapia kehittyy koko ajan. Paikalla puhumassa ovat esimerkiksi Kelan johtava tutkija Anna-Liisa Salminen sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun yliopettaja Toini Harra.

Tapahtumassa Oamkin toimintaterapian opiskelijat esittelevät toteuttamaansa Pieniä tekoja -kampanjaansa. Sen aikana opiskelijat ovat tehneet pieniä tekoja eri puolilla Oulua ja Pohjois-Suomea sekä rohkaisseet kaikkia muitakin osallistumaan. Kampanja liittyy toimintaterapian keskeisiin arvoihin, kuten ajatukseen toiminnallisesta oikeudenmukaisuudesta. Sen keskeinen sisältö on se, että jokaisella on oikeus ja mahdollisuus toteuttaa itseään jokapäiväisessä elämässään omista lähtökohdistaan käsin. Opiskelijat ovat syksyn aikana esimerkiksi leikkineet Tornion vastaanottokeskuksen lasten kanssa, järjestäneet naurujoogaa sekä käyneet ulkoilemassa palvelutalossa asuvien ikäihmisten kanssa. Kampanjan tekoihin voi tutustua Facebookissa: facebook.com/toimi2015.

Oamkin toimintaterapian koulutuksesta valmistuu asiantuntijoita ihmisten toimintakyvyn, terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen. Toimintaterapian tarve on lisääntynyt erityisesti avoterveydenhuollossa ja ennaltaehkäisevässä työssä, kuten erilaisissa järjestöissä ja kouluissa. Toimintaterapeuteille on kysyntää kaikilla kuntoutuksen alueilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Seminaarin ohjelma

8.00–9.00 Ilmoittautuminen, aamukahvi
9.00–9.30 Avauspuheenvuoro, vararehtori Jyrki Laitinen, Oamk
9.30–10.15 Tarinoita alusta
10.15–11.15 Tekemisestä yhteistoimintaan, yliopettaja, YTT, FL, toimintaterapeutti Toini Harra, Metropolia
11.15–12.15 Lounas (omakustanteinen)
Pienet teot -kampanja sanoin ja kuvin, toimintaterapian opiskelijat, Oamk
12.45–13.45 Kehittyvä toimintaterapia, johtava tutkija, PhD, toimintaterapeutti Anna-Liisa Salminen, Kela
13.45–14.45 Inspiroiva oppiminen, toimintaterapian lehtori Ulla-Maija Seppänen, Oamk
14.45–15.15 "Kokemuksesta se elämän rikkaus riippuu", toimintaterapian tutkintovastaava Kaija Nevalainen, Oamk
15.15–15.30 Juhlapäivän pieni teko

Lisätietoja:

toimintaterapiakoulutuksen tutkintovastaava Kaija Nevalainen, 050 400 8788, kaija.nevalainen@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs