Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » THL palkitsi SAMKin opiskelijoiden innovatiivisen opinnäytetyön

Satakunnan ammattikorkeakoulu

THL palkitsi SAMKin opiskelijoiden innovatiivisen opinnäytetyön

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2015 klo 10:28
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on palkinnut kolme ammattikorkeakoulujen opinnäytetyötä, joissa on löydetty hyviä keinoja vastata kansallisen Lihavuus laskuun -ohjelman haasteeseen. Raati piti palkittuja töitä tähän aikaan sopivina ja toteutuskelpoisina tapoina edistää suomalaisten terveyttä ja ehkäistä ylipainoa.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Maiju Illikaisen ja Anna-Kaisa Sihvon palkittu opinnäytetyö "Terve uusi päivä": Digitaalinen terveyskasvatuspeli 5–6-vuotiaille lapsille sai hyvää palautetta siitä, että pelikäsikirjoituksessa on huomioitu hyvin uuden teknologian hyödyntäminen alle kouluikäisten lasten terveyden edistämistyössä.  5–6-vuotiaille lapsille tarkoitettu tietokonepeli auttaa lapsia hahmottamaan, miten keho toimii: miksi pitää liikkua tai miksi terveellinen ruoka on tärkeää.

Muut palkitut työt olivat Riitu Kankkusen ja Susanna Koukon (Laurea ammattikorkeakoulu) Terveellisiä välipaloja -tapahtuma nuorille sekä Dani Korhosen ja Joonas Puhakan (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu) Terveysliikunnalla työhyvinvointia – tutkimus Orimattilan kaupungin henkilöstön terveysliikuntahankkeen toimenpiteiden vaikuttavuudesta 2013–2014.

Voittajatyön tehneet opiskelijat palkittiin aktiivisuusmittareilla ja heille tarjotaan mahdollisuutta esitellä opinnäytetyötään kansallisilla koulutuspäivillä tai seminaareissa syksyn 2015 aikana.

Lue lisää palkituista opinnäytetöistä

Lisätietoa
Tutkimusprofessori Tiina Laatikainen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
029 524 8936, tiina.laatikainen@thl.fi

Kehittämispäällikkö Päivi Mäki
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
029 524 8612, paivi.maki@thl.fi

Lisätietoja kilpailusta ja Lihavuus laskuun -ohjelmasta

Lue THL:n tiedote 12.6.

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs