Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveysteknologian osaajia fysioterapiaan

Fysi Partners Finland Oy

Terveysteknologian osaajia fysioterapiaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 20:31
Julkaisija: Fysi Partners Finland Oy

Fysioterapiassa käytettävät sähkölääkintälaitteet ovat tekemässä paluuta. Ensimmäinen erikoiskoulutettu fysioterapeuttien joukko valmistui FLE -fysioterapeuteiksi, fysikaalisten hoitolaitteiden ja elektroterapiakuntoutuksen erityisosaajiksi.

Tämä on ensimmäinen laaja, 10 opintopisteen sähkölääkintälaitteiden koulutus, joka Suomessa on järjestetty. Monissa EU-maissa laitteet ovat jokapäiväisessä käytössä fysioterapeuttien klinikoilla. Modernien laitteiden tuottaman datan avulla hoitojen vaikuttavuutta voidaan mitata entistä paremmin.

Sähkölääkintälaitteilla polvi kuntoon

- Elektroterapian avulla esimerkiksi polviongelmiin voidaan vaikuttaa jo ensimmäisellä hoitokerralla, kun kipua ja turvotusta pystytään lievittämään, sanoo Reima Karsikas. Sähkölääkintälaitteilla saadaan osaavissa käsissä entistä parempia ja nopeampia hoitotuloksia.  Parhaassa tapauksessa tulehdusperäisestä vaivasta kärsivän polvi saadaan kokonaan kuntoon 5-10 hoitokerralla. Sähkövirta poistaa turvotusta ja edesauttaa kudoksen paranemista.

Urheilijoita on aina hoidettu mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti kuntoon sähkölääkintälaitteita hyödyntäen, sanoo itsekin Suomen mestaruustasolla juossut Reima.  - Hoidoissa käy myös nuoria,  jopa 10-vuotiaita voimistelijoita, taitoluistelijoita ja muita liikuntaa harrastavia lapsia, joilla esim. istuinkyhmyt ovat kipeytyneet niin pahasti, että he eivät pysty kunnolla kävelemään. Heti ensimmäisen hoidon jälkeen tilanne on paljon parempi ja muutaman käynnin jälkeen lapsi on terve.

Kustannustehokas hoito vaikuttaa koko yhteiskuntaan

Sähkölääkintälaitteiden käytön lisääntymisellä on positiivinen vaikutus paitsi yksittäisille ihmisille myös koko yhteiskunnalle.

-Vakuutusyhtiöt ja työterveyshuollot ovat erityisen kiinnostuneita siitä, että terveysteknologian tehokkaalla käytöllä voidaan työhön paluuta nopeuttaa ja sairauspäivärahakausia lyhentää, toteaa Aino Sainio Fysi Partnersista. - Työntekijän poissaolopäivä saattaa maksaa työnantajalle jopa 400 euroa. Lisäksi poissaolot kuormittavat muuta henkilöstöä, joka joutuu tekemään poissaolijan työt.

Myös ikääntyneitä ja halvauspotilaita voidaan kuntouttaa hyvin tuloksin sähkölääkintälaitteilla. Esimerkiksi kasvohermohalvauksesta johtuva kasvojen toisen puolen ”roikkuminen” voidaan hoitaa parissa kuukaudessa. Tätä ei yleisesti tiedetä.  Ihan kaikille sähköhoidot eivät käy. Este sähköhoitojen antamiselle on, jos potilaan kehossa on metallia tai sydämentahdistin. Myös jotkut sairaudet voivat estää sähköhoitojen käyttämisen.

Terveysteknologia opetussuunnitelmiin

Ongelmana tällä hetkellä on, että ammattikorkeakouluissa fysioterapeuttien opintosuunnitelmiin kuuluu vain vähäinen ja vaihteleva määrä terveysteknologialaitteiden käyttöopetusta.

 - Opetussuunnitelmia pitäisi muuttaa siten, että modernien sähkölääkintälaitteiden ja elektroterapian käytön opetus saataisiin ammattikorkeakoulujen virallisiin opinto-ohjelmiin laajalti, sanoo Aino Sainio. Tähän toiveeseen yhtyy myös Terveysteknologian Liitto ry - FiHTA.

Sähkölääkintähoitojen erityisosaajia eri puolilla maata

FLE fysioterapeuteiksi valmistuivat: Sirkka Karlsson,  Fysio Siru, Eura; Ahto Leppälä, Oriveden Fysioterapia Ky, Orivesi; Kaarina Länkinen, Fysioterapia Kaarina Länkinen, Oulu;  Hanna Markkula, Pukinmäen Fysiopalvelu Oy, Helsinki; Sirpa Nieminen, FysioPeimari  Oy, Paimio; Annemari Pättiniemi, FysioPeimari Oy, Turku ja Päivi Rusi, Kauppatorin Lääkintävoimistelu, Turku.

10 opintopisteen laajuista Fysioterapeutti FLE -koulutusta järjestää Fysi Partners Finland Oy. Pääkouluttajana on elektroniikkaopettaja, fysioterapeutti Reima Karsikas Diter Oy:stä, joka myös kehittää uusia laitteita vientiin saakka.

Lue lisää: http://www.fysipartners.fi/files/Elektroterapialla_tehokkuutta_fysioterapiaan.pdf

Koulutusohjelma: http://www.fysipartners.fi/files/ElektroterapiaFLE_ohjelma_kevat2015.pdf

Lisätiedot: tj. Aino Sainio, aino.sainio@fysipartners.fi  
puh. 0400-784515  tai 010 327 5220

Fysi Partners Finland Oy on Suomen laajapeittoisin kuntoutusverkosto. Osakkaana olevilla fysioterapia- ja kuntoutusyrityksillä on AVI:n toimilupa, potilasasiamies ja potilasvakuutukset kunnossa. Yrityksiä on mukana jo n. 240. Hoitopisteiden määrä lähentelee pian kolmeasataa ja on hyvässä kasvussa. Yrityksissä työskentelee yhteensä pitkälti yli 2.000 terapeuttia ja muuta henkilökuntaa.  Yritys on perustettu v. 2008. 
Mediatiedotteet löytyvät osoitteesta: http://www.fysipartners.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs