Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveystalo tunnistaa sähköisten palveluidensa käyttäjät myös mobiilivarmennuksella

Terveystalo

Terveystalo tunnistaa sähköisten palveluidensa käyttäjät myös mobiilivarmennuksella

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 09:00
Julkaisija: Terveystalo

Terveystalo ottaa käyttöön mobiilivarmenteen yhtenä sähköisten palveluidensa vahvan tunnistautumisen välineenä. Henkilöllisyyden todentaminen luotettavasti myös verkossa tai puhelimessa on osa sujuvampaa ja monipuolisempaa asiointia Terveystalon eri palvelukanavissa.  Mobiilivarmenneratkaisun toteutuksesta vastaa Elisa.

Ensimmäisenä mobiilivarmenne on käytössä Terveystalon työterveyshuollon yritysasiakkaille suunnatussa extranet-palvelussa. Myöhemmin sitä hyödynnetään myös muissa sähköisissä palveluissa. Mobiilivarmennus ei ole jatkossakaan ainoa tapa asioida, vaan se täydentää muita Terveystalossa käytössä olevia tunnistautumistapoja. Esimerkiksi ajanvaraukset lääkärille Terveystalon verkkosivujen tai mobiilisovellusten kautta onnistuvat edelleen omalla sosiaaliturvatunnuksella. Verkkoajanvarauksen kautta ei ole pääsyä kenenkään henkilökohtaisiin potilastietoihin.

- Kaikilla on matkapuhelin käytössään, se on helppo väline henkilön tunnistamiseen. Mobiilivarmenne toimii kätevänä tunnistautumisvälineenä verkkopalveluissa, mutta myös kasvokkain tai puhelimessa, sanoo Terveystalon tietohallintojohtaja Tuomas Otala.

Mobiilivarmennusta käyttävät jo useat yritykset, joiden tarjoamien sähköisten palvelujen kautta liikutellaan luottamuksellista tietoa, kuten rahaa, terveys- tai henkilötietoja. Mobiilitunnistautuminen täyttää vahvalle sähköiselle tunnistamiselle laissa asetetut vaatimukset ja on varma ja turvallinen henkilöllisyyden todistamisväline. Terveyspalvelualan edelläkävijänä Terveystalo kehittää sähköisen asioinnin palvelujaan aktiivisesti.

Potilasturvallisuus ja tietoturva ovat keskeisiä asioita kehittäessämme Terveystalon sähköisiä palveluita. Haluamme tarjota asiakkaillemme kanavia, jotka ovat helppokäyttöisiä ja nopeita, mutta myös ehdottoman luotettavia, Tuomas Otala kertoo.

Mobiilivarmenne ei ole sidottu mihinkään tiettyyn matkapuhelinoperaattoriin, vaan toimii kaikkien suurimpien suomalaisten operaattoreiden liittymillä. Mobiilitunnistautuminen edellyttää matkapuhelimessa olevan henkilökohtaisen SIM-kortin mobiilivarmenneominaisuutta ja varmenteeseen yhdistettyä henkilökohtaista tunnuslukua, joka on eri kuin SIM-kortin oma PIN-koodi. SIM-kortin varmennusominaisuuden aktivointi onnistuu oman matkapuhelinoperaattorin kautta. Myös yritysten hallinnoimilla työsuhdepuhelimilla mobiilivarmentaminen onnistuu, jos yritys on antanut liittymän haltijalle valtuutuksen käyttää mobiilivarmennusta puhelimellaan.

- Mobiilivarmenne on vahvana tunnistautumismenetelmänä verrattavissa passiin tai ajokorttiin. Verkkopalvelussa tai puhelimessa asioidessa turvallisuutta lisää se, että asiointi ja tunnistautuminen tapahtuvat eri kanavissa, sanoo asiakasvuorovaikutusratkaisuista vastaava johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta.

- Mobiilivarmenteen tunnusluku tulee pitää omana henkilökohtaisena tietonaan väärinkäytösten välttämiseksi. Oma salainen tunnusluku ehkäisee mobiilivarmenteen väärinkäytön esimerkiksi silloin, kun matkapuhelin katoaa tai se varastetaan. Mobiilivarmenne on kehitetty operaattoriyhteistyönä ja sitä myös jatkokehitetään yhteistyössä operaattoreiden ja Ficomin kanssa, Anna-Mari Ylihurula kertoo.


Lisätietoja:

www.mobiilivarmenne.fi

Terveystalo, Tuomas Otala, tietohallintojohtaja, puh. 040 567 3774, tuomas.otala@terveystalo.com

Elisa Oyj, Anna-Mari Ylihurula, johtaja, Asiakasvuorovaikutuksen ratkaisut, puh. 0500 585 727, anna-mari.ylihurula@elisa.fi

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 5 500 terveydenhuollon ammattilaista. www.terveystalo.com

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme Suomen kattavimman ja nopeimman 3G-verkon sekä 4G-nopeudet. Liikevaihtomme vuonna 2010 oli 1,46 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 600. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs