Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveystalo siirtyy EQT:n ja suomalaisten sijoittajien omistukseen

Terveystalo

Terveystalo siirtyy EQT:n ja suomalaisten sijoittajien omistukseen

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2013 klo 08:00
Julkaisija: Terveystalo

Euroopan komissio on hyväksynyt kaupan, jossa Bridgepoint myy Terveystalon. 18.12.2013 toteutetussa yrityskaupassa Terveystalon pääomistajaksi nousee pohjoismaalainen pääomasijoitusyhtiö EQT. Yrityskaupan myötä Terveystalon suomalainen omistuspohja myös laajenee. Uusia suoria omistajia ovat työeläkevakuutusyhtiö Varma sekä Terveystalon johto ja muita yhtiön avainhenkilöitä. EQT VI:n rahastosijoitusten kautta Terveystalon omistajia ovat lukuisat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat, kuten Sampo, Varma, Ilmarinen, Keva ja Valtion eläkerahasto. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta henkilöstön työsopimuksiin eikä asiakassopimuksiin.

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä asian osalta ja Terveystalon palvelut säilyvät ennallaan. Paikalliset yksiköt hoitavat asiakkaita ja potilaita kuten ennenkin.

Terveystalo on yhteiskunnallisesti merkittävä toimija: viime vuonna Terveystalo vastasi jo 6 500 terveydenhuollon ammattilaisen voimin 4 miljoonan potilaskäynnistä ja 2 miljoonasta lääkärikäynnistä, mikä on 10 % kaikista Suomen vuotuisista lääkärikäynneistä. Työterveyshuollossa Terveystalolla on 500 000 huollettavaa vastuullaan. Terveystalo on terveyspalveluiden teknologinen edelläkävijä ja tuonut tänä vuonna markkinoille useita uusia työkaluja mm. terveydenhuollon raportointiin, työhyvinvoinnin johtamiseen ja tuottavuuden analysoimiseen sekä lääketieteellisen hoidon vaikuttavuuden mittaamiseen. Terveystalon kuluttajille suunnatussa, omien terveystietojen hallinnointiin ja potilas-lääkäri-kommunikaatioon suunnitellussa Oma Terveys -palvelussa on jo yli 100 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

EQT on toimialan edelläkävijöitä mitä tulee läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen ja tukee Terveystalon jo aloittamaa raportointia liittyen yhtiön taloudellisiin tunnuslukuihin, yhtiörakenteeseen yms. vastaaviin tietoihin. Terveystalon uusi rahoitusrakenne ei sisällä osakaslainoja eikä Terveystalon suunnitelmissa ole EQT:n omistuksen aikana maksaa mitään varoja, kuten osinkoja tai konserniavustuksia, ulkomaille. Terveystalo maksaa myös kaikki veronsa Suomeen kuten tähänkin asti. Tarkemmat tiedot Terveystalon uudesta yhtiörakenteesta ja mm. verojalanjälki 2012 löytyvät yhtiön www-sivuilta osoitteesta www.terveystalo.com/yritystietoa.

- Yritysjärjestely mahdollistaa Terveystalon kehittymisen yhtiön strategian mukaisesti. Tulemme jatkossakin painottamaan toiminnassamme vahvasti asiakaslähtöisen palveluiden ja lääketieteellisen laadun kehittämistä. Valtakunnallisesti suurimpana toimijana Terveystalolla on suuri mahdollisuus vaikuttaa suomalaisten terveyteen ja esim. työterveyden kautta suomalaisten yritysten kilpailukykyyn, toteaa Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

- EQT uskoo vahvasti Terveystalon strategiaan ja haluaa olla rakentamassa suomalaisen markkinajohtajan menestystarinaa yhdessä toimivan johdon kanssa. Terveystalo on tehnyt hyvää työtä mm. lääketieteellisen laadun ja hoidon vaikuttavuuden sekä asiakaskokemuksen kehittämisen saralla. Lisäksi Terveystalossa on viime vuosina pystytty rakentamaan ja hyödyntämään ainutlaatuista terveydenhuollon teknologiaosaamista. Uskomme vahvasti, että yleiseurooppalainen kehitys ja potilaan valinnanvapaus tuovat terveydenhuoltoon murroksen, johon Terveystalo kykenee palveluillaan vastaamaan erinomaisesti, perustelee yrityskauppaa EQT:n Suomen toiminnoista vastaava Vesa Koskinen.

Terveystalon hallituksen puheenjohtajaksi nimitetään Fredrik Cappelen, joka on kokenut hallitusammattilainen. Hän toimii mm. Sanitecin ja Byggmaxin hallituksen puheenjohtajana ja Munksjön hallituksen varapuheenjohtajana. Muut hallituksen jäsenet ovat Ralf Michels, Matti Rihko sekä EQT:n edustajat Åsa Riisberg ja Vesa Koskinen. Terveystalon edustajia hallituksessa ovat toimitusjohtaja Yrjö Närhinen ja talousjohtaja Jari Onniselkä.

EQT on johtava eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö, jonka rahastoihin on sijoitettu yhteensä 20 miljardia euroa. Yhtiöllä on Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa yhteensä 18 toimistoa, joista Helsingin toimisto perustettiin vuonna 1999. EQT:n rahastot ovat tähän päivään mennessä sijoittaneet suomalaisiin yhtiöihin noin 1,5 miljardia euroa ja EQT:n nykyiset portfolioyhtiöt työllistävät Suomessa yhteensä noin 20 tuhatta henkilöä. EQT:n nykyisiä omistuksia ovat mm. ISS, Scandic, Sanitec ja Adven.

EQT on vastuullinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut omistamiensa yhtiöiden teolliseen kehittämiseen laajaa teollisten neuvonantajien verkostoaan hyödyntäen. EQT pyrkii sijoittamaan toimialojensa johtaviin yrityksiin ja kehittämään niistä entistäkin vahvempia toimijoita merkittävin kasvupanostuksin sekä toiminnallista tehokkuutta parantaen. Tähän päivään mennessä yli 60 EQT:n omistamaa yritystä ovat EQT:n omistuskauden aikana kasvattaneet keskimäärin vuosittain työntekijämääräänsä 11 %, liikevaihtoaan 11 % ja tulostaan 15 %.

EQT:lla on myös laaja kokemus ja teollinen neuvonantajaverkosto terveydenhuoltoalalta ennen kaikkea nykyisten ja aiempien sijoitusten kautta – kaiken kaikkiaan yli 20 prosenttia EQT:n Equity-rahastojen sijoituksista on tehty terveydenhuoltoalan yrityksiin. Nykyisiä sijoituksia ovat mm. saksalainen lääkinnällisten laitteiden valmistaja BSN medical sekä singaporelainen terveyspalveluyhtiö Econ Healthcare. Aiemmin EQT on omistanut mm. johtavan ruotsalaisen terveyspalveluyrityksen Aleriksen. Lisätietoja EQT:sta: www.eqt.fi

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon myynti oli vuonna 2012 yhteensä 455 miljoonaa euroa ja verojalanjälki 71,9 miljoonaa euroa. Lisäksi Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen viime vuonna yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Lisätietoja:

Yrjö Närhinen, toimitusjohtaja, Terveystalo, puh. 030 633 1601

Vesa Koskinen, toimitusjohtaja, EQT Partners Oy, puh. +358 9 6962 4737

Susanna Kinnari, viestintäjohtaja, Terveystalo, puh. 050 545 8333 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs