Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveystalo on valittu Rantasalmen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaksi

Terveystalo

Terveystalo on valittu Rantasalmen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2014 klo 09:04
Julkaisija: Terveystalo

Rantasalmen kunnanvaltuusto on hankintakilpailun perusteella valinnut Terveystalon kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaksi vuosille 1.1.2015−31.12.2020. Terveystalo vastaa kuntalaisten perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluista sekä sosiaali- ja hoivapalveluista, joissa tehdään yhteistyötä paikallisten kumppaneiden kanssa.

Rantasalmen kunnassa on 3 870 asukasta. Kunnan sosiaali- ja terveysmenot olivat vuoden 2013 tilinpäätöksen mukaan lähes 17 miljoonaa euroa. Sote-kustannukset asukasta kohden ovat Suomen kalleinta tasoa, erityisesti erikoissairaanhoidon kustannukset ovat korkeat.

− Terveystalon ja Rantasalmen yhteistyö varmistaa kuntalaisille laadukkaat ja kustannustehokkaat lähipalvelut sekä nopeuttaa hoitoketjuja sosiaali- ja hoivapuolen palveluista perusterveydenhuoltoon, erikoissairaanhoitoon ja kuntoutukseen asti, kertoo Rantasalmen kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää.

− Haluamme kehittää julkisia sosiaali- ja terveyspalveluita pitkäjänteisesti yhteistyössä kunnan, kuntalaisten ja paikallisten toimijoiden kanssa. Mittaamme ja seuraamme asiakastyytyväisyyttä, hoidon laatua ja julkaisemme hoitotuloksia avoimesti. Hyvän asiakaskokemuksen kannalta asiakkaan kuunteleminen ja tarpeiden ymmärtäminen ovat meille yhtä merkityksellisiä kuin hoidon korkea laatu, tästä osoituksena on korkea asiakastyytyväisyyteemme. Hoitoketjun ohjauksella pystymme vaikuttamaan merkittävästi myös kustannuksiin, sanoo Terveystalon julkisen sektorin ulkoistuksista vastaava liiketoimintajohtaja Anne Mykkänen.

− Terveystalolla on vahva osaaminen perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa sekä laaja verkosto. Lähimmät Terveystalon yksiköt sijaitsevat Savonlinnassa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Joensuussa. Tämä yhdistettynä Rantasalmen ammattitaitoiseen henkilöstöön mahdollistaa toimivat ja laadukkaat lähipalvelut, jatkaa Mykkänen.


Terveystalon ja Rantasalmen sopimus kuntalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta on voimassa 1.1.2015−31.12.2020. Sosiaali- ja terveyspalveluita tuotetaan mahdollisimman paljon lähipalveluina Rantasalmella. Syksyn aikana laaditaan tarkempi toteuttamissuunnitelma yhdessä kunnan johdon, kuntalaisten, henkilöstön ja kumppaneidemme kanssa.

Tarvittavat rekrytoinnit käynnistetään välittömästi siten, että palvelutuotanto jatkuu sujuvasti heti vuoden 2015 alusta. Rantasalmen palveluita tällä hetkellä hoitavan Itä-Suomen sairaanhoitopiirin ja Juvan kunnan henkilöstön osalta noudatetaan liikkeenluovutuksen periaatteita, jolloin henkilöstö siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä uuden palveluntuottajan palvelukseen. Siirtyvää henkilöstä on yhteensä noin 100.

Lisätietoja:

Rantasalmi, kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää, puh. 040 501 9831, kristiina.jarvenpaa@rantasalmi.fi
Terveystalo, liiketoimintajohtaja, julkisen sektorin ulkoistukset Anne Mykkänen, puh. 040 568 6939, anne.mykkanen@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2013 oli yhteensä 75,5 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 28 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs