Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveystalo julkaisi verojalanjälkensä

Terveystalo

Terveystalo julkaisi verojalanjälkensä

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2013 klo 13:49
Julkaisija: Terveystalo

Verojalanjäljellä tarkoitetaan yrityksen toiminnasta yhteiskunnalle kertyviä verotuloja ja veroluonteisia maksuja. Terveystalon verojalanjälki löytyy yhtiön www-sivuilta www.terveystalo.com/Yritystietoa/Vastuu/

Välittömien ja välillisten verojen lisäksi Terveystalon verojalanjäljessä on avattu henkilöstöön liittyvät veroluonteiset maksut ja työntekijöiden palkoista pidätetyt ennakonpidätykset. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2012 oli yhteensä 71,9 miljoonaa euroa. Tästä verojen osuus oli 15,6 miljoonaa euroa, henkilöstöön liittyviä veroluonteisia maksuja oli 25,4 miljoonaa euroa ja työntekijöiden ennakonpidätyksiä yli 30,8 miljoonaa euroa. Lisäksi ammatinharjoittajille tilitettiin palkkioita yhteensä 149,1 miljoonaa euroa, joista jokainen ammatinharjoittaja tilittää veronsa itse.

Terveystalon verorasitus viime vuonna oli 15,6 miljoonaa euroa, josta suurin osa liittyi arvonlisäveroihin. Arvonlisävero on terveydenhuollossa merkittävä tekijä, sillä yksityisillä terveyspalveluyrityksillä ei ole arvonlisävähennysoikeutta. Arvonlisäveron lisäksi on maksettu kiinteistöveroa, varainsiirtoveroa ja tuloveroa.

Lähes 6 500 suomalaisen työllistämisen kautta Terveystalon välillinen vaikutus valtion verotuloihin on merkittävä. Ennakonpidätysten lisäksi vuoden 2012 aikana konsernin lakisääteiset eläkemaksut olivat yli 19 miljoonaa euroa ja muut henkilöstösivukulut yli 6 miljoonaa euroa.

Viimeisten neljän vuoden aikana Terveystalo on investoinut kaikkiaan 400 miljoonaa euroa laiteinvestointeihin, palvelukehitykseen sekä palveluverkoston ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen − tästä vuonna 2012 yhteensä 27,3 miljoonaa euroa. Terveystalo-konserni tai sen tytäryhtiöt eivät ole maksaneet voittoja, osinkoja, korkoja tai konserniavustuksia ulkomaille, ja Terveystalo maksaa kaikki veronsa Suomeen.

Terveystalo sitoutunut Terveyspalvelualan vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin

Yksityinen terveydenhuolto on ollut yhteiskunnallisessa keskustelussa laajalti esillä. Terveyspalvelualan Liitto julkisti kesällä alan vastuullisen liiketoiminnan periaatteet. Terveystalo on 50 muun Terveyspalvelualan Liiton jäsenen kanssa sitoutunut noudattamaan vastuullisen liiketoiminnan periaatteita ja terveydenhuollon korkeita eettisiä vaatimuksia.

− Vastuullisen liiketoiminnan periaatteet tuovat näkyväksi sen työn, mitä teemme korkean laadun sekä avoimen ja vastuullisen toimintatavan eteen joka päivä. Asiakkaille tämä näkyy huolehtimisena potilasturvallisuudesta, henkilöstön osaamisesta ja terveyden edistämisestä, kertoo Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

− Yksityisen terveydenhuollon edustajana meihin kohdistuu jos mahdollista vieläkin enemmän odotuksia kuin julkisen sektorin toimijoihin. Siksi toimintamme on rakennuttava eettisesti kestävälle pohjalle ja kaiken sen mitä teemme täytyy olla laadultaan ensiluokkaista. Terveydenhuollon toimijoiden tulisi selvemmin pystyä osoittamaan toiminnan vaikuttavuus, joka on muutakin kuin kustannukset. Olemme Terveystalossa alan edelläkävijänä lähteneet kehittämään laadun, läpinäkyvyyden ja hoidon vaikuttavuuden mittaamista sekä niihin liittyvien tulosten julkaisemista – tällä tiellä haluamme jatkaa tavoitteenamme pohjoismainen laatujohtajuus, Närhinen jatkaa.

Terveyspalvelualan vastuullisen liiketoiminnan periaatteet löytyvät osoitteesta: http://www.terveyspalvelut.fi

Lisätietoja: 

Terveystalo, toimitusjohtaja Yrjö Närhinen, puh. 030 63 31601, yrjo.narhinen@terveystalo.com
viestintäjohtaja Susanna Kinnari, puh. 050 545 8333, susanna.kinnari@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2012 oli yhteensä 71,9 miljoonaa euroa ja viime vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs