Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveyspalvelualan Liitto ja Suomen Sairaankuljetusliitto SSK ry yhdistävät voimansa

Terveyspalvelualan Liitto ja Suomen Sairaankuljetusliitto SSK ry yhdistävät voimansa

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2013 klo 14:15
Julkaisija: Terveyspalvelualan Liitto

Terveyspalvelualan edunvalvonnassa tapahtuu vuoden vaihteessa harppaus, kun perinteikäs Suomen Sairaankuljetusliitto SSK ry liittyy Terveyspalvelualan Liiton jäseneksi. Yhteistyöllä tavoitellaan toimialan edunvalvonnan vahvistamista ja alan yritysten nykyistä laajempaa yhteistyötä.

– Sairaankuljetuksen tilanne muuttui merkittävästi uuden terveydenhuoltolain myötä. Sairaankuljetuksen järjestämisvastuu siirtyi sairaanhoitopiireille, yksityisen palvelutuotannon hyödyntäminen romahti ja kustannukset ampaisivat nousuun. Uskomme, että yhteistyöllä voimme vahvistaa ensihoitopalvelualan äänen kuuluvuutta edunvalvonnassa, sanoo Suomen Sairaankuljetusliiton puheenjohtaja Tero Vainio.

– Koko suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on merkittävien muutosten edessä lähivuosina, kun pohditaan kuinka ikääntyvälle väestölle taataan laadukkaat ja saatavilla olevat palvelut. Palvelutarve kasvaa samalla, kun veronmaksajien määrä vähenee. On tärkeää, että terveyspalveluala voi antaa yhtenäisenä näkemyksensä keskusteluun, sanoo Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

– Terveyspalveluala on usein julkisuudessa miellettyä laajempi. Jäsenkuntaamme kuuluu sairaankuljetusyritysten lisäksi lääkäriasemia ja sairaaloita, kuntoutuslaitoksia, hammaslääkäriasemia, fysioterapiapalveluiden tuottajia, laboratorioita ja varsin laajalti erilaisia kolmannen sektorin toimijoita, kertoo Hirvonen. Suomen Sairaankuljetusliitto istuu joukkoomme luontevasti, hän toteaa.

Suomen Sairaankuljetusliitto toimii edelleen itsenäisenä yhdistyksenä, mutta Terveyspalvelualan Liiton jäsenenä. Sairaankuljetusliiton jäsenet saavat kaikki ne jäsenedut, jotka Terveyspalvelualan Liiton jäsenetkin saavat. Molemmat osapuolet ovat edustaneet työnantajapuolta alan työmarkkinaneuvotteluissa.

Lisätietoa:

Suomen Sairaankuljetusliiton puheenjohtaja Tero Vainio, p. 040 502 1454

Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen, p. 040 588 0841

 

Suomen Sairaankuljetusliitto on 50-vuotias yksityistä ensihoitopalvelualaa edustava yhdistys, jolla on noin 60 jäsentä.

Terveyspalvelualan Liitto on laaja-alaisesti yksityistä terveyspalvelualaa edustava työmarkkina- ja elinkeinopoliittinen edunvalvontajärjestö, jolla on noin 200 jäsentä. Liitto on Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n jäsenjärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs