Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveysasemien toimintamallia rakennetaan edelleen

Lahden kaupunki

Terveysasemien toimintamallia rakennetaan edelleen

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2014 klo 13:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Terveysasemien uuteen toimintamalliin siirtyminen ei ole sujunut ongelmitta. Jonot lähiklinikoiden päivystyksissä voivat ajoittain olla pitkiä, eikä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle ole aina päässyt tavoiteajassa.

Toimintamallia rakennetaan edelleen, ja sen toimivuuden arvioiminen tässä vaiheessa on liian aikaista. Pääterveysasemalla hoitaja–lääkäri-työparimallin kehittäminen on alkuvaiheessa. Samoin omahoitajamalli on vasta muotoutumassa.

Lahden kaupungin terveyspalveluissa siirryttiin vuoden alussa lähiklinikkamalliin. Neljän terveysaseman tilalla aloitti kolme lähiklinikkaa (eteläinen, itäinen ja keskustan lähiklinikka) sekä pääterveysasema. Erityistä hoitoa tarvitsevien palvelut keskitettiin pääterveysasemalle asuinpaikasta riippumatta.

Lahtelaisen lähiklinikka määräytyy nykyään katuosoitteen perusteella. Jokaiseen lahtelaistalouteen lähetettiin ennen vuodenvaihdetta tiedote omasta lähiklinikasta. Lähiklinikkansa voi tarkastaa myös Lahden internetsivuilta (www.lahti.fi) tai käymällä minkä tahansa lähiklinikan palveluneuvonnassa tai terveyskioskilla.

Terveysasema-alueiden muututtua lähiklinikka-alueiksi osalla lahtelaisista totuttu asiointipaikka vaihtui. Jotkut ovat kokeneet tämän ongelmalliseksi ja vaihtaneet lähiklinikkansa. Tammikuussa lähiklinikkaa vaihtoi noin 1 500 ja helmikuussa noin 400 lahtelaista. Lähiklinikan voi vaihtaa enintään kerran vuodessa. Vaihdosta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus nykyiselle hoitovastuussa olevalle lähiklinikalle. Hoitovastuu siirtyy viimeistään kolmen viikon kuluttua vaihtoilmoituksen saapumisesta.

Myös puhelinpalvelut uudistuivat vuoden alussa. Tammikuusta alkaen kaikki terveyden- ja sairaanhoitoon liittyvät puhelut ohjautuvat Terveysneuvoon. Tarkoituksena on yksinkertaistaa asiointia – kuntalaisen tarvitsee tietää vain yksi puhelinnumero.

Ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet, että puheluiden määrän ennakointi on vaikeaa. Terveysneuvon puhelinpalvelu on ajoittain ruuhkautunut takaisinsoittojärjestelmästä huolimatta.

Terveysneuvo hoitaa arkisin noin 750 puhelua päivässä. Maanantaisin, jotka ovat ruuhkaisimpia, puheluja on hoidettu noin 950.

Puheluliikennettä seurataan. Tavoitteena on saada palveluiden kysyntä ja tarjonta vastaamaan toisiaan, jotta asiakaspalvelu sujuisi jatkossa paremmin. Kun toimintamalli kehittyy, asiakkaita voidaan ohjata myös muiden kuin oman lähiklinikan akuuttivastaanotolle. Näin pyrimme joustavoittamaan asiointia.

Asiakkuuksien muodostuminen on kesken klinikoilla ja pääterveysasemalla. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä muutoksen keskellä. Rakennemuutos ja uuden toimintamallin sisäänajo vaativat aikaa vähintään vuoden.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs