Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveysalan kansainvälistymistä edistetään yhteistyöverkostoissa

Oulun yliopisto

Terveysalan kansainvälistymistä edistetään yhteistyöverkostoissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 08:33
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Centre for Health and Technology
Tiedote 13.3.2015

Terveysalan kansainvälistymistä edistetään yhteistyöverkostoissa

Eurooppalaisten terveysteknologiakeskittymien asiantuntijat suunnittelivat torstaina 12.3. Oulussa paikallisten terveys- ja hyvinvointialan yritysten, tutkijoiden ja muiden toimijoiden kanssa yhteistyön jatkotoimenpiteitä alueiden kansainvälisen yhteistyön ja yrityspartneroinnin tukemiseksi. Future of Cluster Cooperation -työpaja toimi samalla Globaalit innovaatioverkostot -hankkeen päätösseminaarina.

Yvonne Glienke, Saksan Medical Mountains -keskittymän johtaja, pitää fokusoitunutta yhteistyötä muutaman ydinpartnerin kanssa kaikkien kanssa verkostoitumista hyödyllisempänä. Tähänastiseen yhteistyöhön Oulun alueen kanssa hän on erittäin tyytyväinen.

”Oulun alueen IT-, mobiili-, telekommunikaatio- ja terveysalan osaaminen sekä Tuttlingenin osaaminen lääkinnällisten laitteiden ja sensorien kehittämisessä sekä muoviteknologiassa täydentävät hyvin toisiaan ja mahdollistavat molemmille osapuolille kannattavan yhteistyön”, Glienke toteaa. ”Oululaiset ovat myös olleet aktiivisia verkostoitumisessaan meidän suuntaan, mikä on edesauttanut yhteistyön aloittamista.”

Sekä Yvonne Glienke että Külle Tärnov, Estonian Connected Health Clusterin edustaja, pitävät Oulun vahvuutena alueen menestyvien terveys- ja hyvinvointipainotteisten startup -yritysten määrää ja yritystoimintaan kannustavaa ympäristöä. ”Yritystoiminnan kehittäjät ja yritykset Tallinn Science Parkissa ja Estonian Connected Health Clusterissa ovat hyödyntäneet Oulun alueelta saatua tietoa ja yhteyksiä”, Tärnov kertoo.

Oululaisten yritysten kokemukset tähänastisesta verkostoyhteistyöstä eurooppalaisten keskittymien kanssa ovat olleet pääosin positiivisia. ”Yritysten kannalta verkostoyhteistyön hyötynä on mm. sopivien yrityspartnerien löytymisen helpottuminen, kumppanien kokemuksista oppiminen ja alan uusista trendeistä kuuleminen ensimmäisten joukossa”, Jouni Ihme, Innomentarium-yrityksen toimitusjohtaja, kertoo summaten yrityksiltä kerättyä palautetta: ”Yhteistyötä Medical Mountainsin kanssa on tehty myös EU standardien valmistelussa.”

Selvitystä yritysten tarpeista ja toiveista hyödynnetään tulevissa projekteissa. ”Parhaillaan suunnittelemme yhdessä oululaisten kanssa hanketta, jolla pyritään helpottamaan yritysten kansainvälisille markkinoille pääsyä”, Glienke ja Tärnov paljastavat.

Future of Cluster Cooperation -työpajan järjestäjänä toimi Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama, Oulun innovaatioallianssin alaisen Centre for Health and Technology (CHT) -keskuksen koordinoima Globaalit innovaatioverkostot -hanke. Hankkeessa on rakennettu yhteyksiä ja yhteistyötä eurooppalaisten terveys- ja hyvinvointialan keskittymien kanssa. Verkostojen välinen yhteistyö tukee Oulun alueen yritysten ja tutkimusorganisaatioiden kansainvälistä toimintaa. CHT-keskus jatkaa kansainvälisen yhteistyön kehittämistä terveysalalla mm. myöhemmin keväällä käynnistyvässä Nordic test beds -hankkeessa.

 

Lisätiedot ja kuvat:
Kalevi Virta, kv-koordinaattori, Centre for Health and Technology, Oulun yliopisto, +358 44 551 5602, kalevi.virta@oulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs