Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveydenhuoltoon ei kannata rakentaa vastakkainasettelua

Terveydenhuoltoon ei kannata rakentaa vastakkainasettelua

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2013 klo 13:00
Julkaisija: Terveyspalvelualan Liitto

– Yksityinen terveyspalveluala, sen osaaminen ja vahva laatutyö on terveydenhuollon kehittämiselle valtava mahdollisuus, sanoi Terveyspalvelualan Liiton puheenjohtaja, Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen avatessaan Terveyspalvelualan syysseminaarissa tänään Majvikissa.

– Vastakkainasettelua ei kannata rakentaa, päinvastoin, julkisten ja yksityisten toimijoiden kumppanuutta on syytä vahvistaa, Närhinen sanoo.

Julkisten terveyspalvelujen järjestämisvastuu kuuluu julkiselle sektorille nyt ja jatkossa. Väestön ikääntyminen ja palvelutarpeen kasvu luo järjestäjälle ison taloudellisen haasteen.

– Terveydenhuollossa kannattaa hyödyntää yksityisen resursseja ja osaamista nykyistä tehokkaammin. Asiakaslähtöisyyden ja talouden haasteiden yhtäaikainen ratkaisu on mahdollinen julkisen ja yksityisen sektorin hyvän kumppanuuden myötä, totesi Yrjö Närhinen.

– THL:n esittämä ratkaisu valinnanvapauden lisäämisestä ja tuottajakunnan monipuolistamisesta terveydenhuollossa on hyvinkin mahdollinen visio. Se tarkoittaa palveluntuottajien roolin muuttumista, ja vastuun kantamista myös ennaltaehkäisevästä kansanterveystyöstä. Yksityinen sektori on tähän valmis, toteaa Närhinen.

– On tärkeää, että potilaalla on vaikutusvaltaa siihen kuinka järjestelmä kehittyy. Muissa Pohjoismaissa terveydenhuolto on avattu potilaan valinnalle. Potilaan valinnanmahdollisuuksien tukemiseksi hoidon laatua ja vaikuttavuutta pitää pystyä mittaamaan ja edistämään jatkossa nykyistä paremmin. Siinä tukena on palveluntuottajien reilu kilpailu nimenomaan laatu- ja vaikuttavuuskriteerein, Närhinen sanoo.

Närhinen painottaa, että terveyspalveluala ei hae kilpailuetua suhteessa julkiseen sektoriin vaan perää avointa ja läpinäkyvää vertailua eri palvelutuotantotapojen välille.

– Kysymyksenasettelun ei pitäisi olla kuka tuottaa, vaan kuinka terveydenhuoltoa tuotetaan suomalaisille parhaiten.

 

Lisätietoa: Yrjö Närhinen, puh. 030 633 1601

 

 

Terveyspalvelualan Liitto on Elinkeinoelämän keskusliiton yksityistä terveyspalvelualaa edustava työmarkkina- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 200 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat laaja-alaisesti yksityisellä terveyspalvelualalla. Jäsenyritykset työllistävät lähes 24 000 terveydenhuollon ammattilaista noin 300 paikkakunnalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs