Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Tekstaritupu rohkaisee koululaisia hakemaan apua huoliinsa

Espoon seurakunnat

Tekstaritupu rohkaisee koululaisia hakemaan apua huoliinsa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2014 klo 15:07
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä auttamispalvelu Tekstaritupu vastaa  3–6 -luokkalaisten kysymyksiin. Kymmenissä kaupungeissa toimivaan tekstiviestipalveluun tulee alakouluikäisiltä eniten kiusaamiseen ja yksinäisyyteen liittyviä kysymyksiä. Myös seksuaalisuus ja kasvaminen mietityttävät koululaisia. Vuosittain Tupun kautta syntyy noin 7000 kontaktia.
- Huolten ahdistaessa  tekstarin lähettäminen tukipuhelimeen eli Tupulle on monelle se ensimmäinen askel vaikeuksista puhumiseen. Meidän päivystäjät myös rohkaisevat tarpeen niin vaatiessa lapsia ja nuoria hakemaan apua huoliinsa esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta. Murheistaan voi niin ikään keskustella seurakunnan nuorisotyönohjaajien kanssa, Espoon tekstaritupukoordinaattori, Espoonlahden seurakunnan nuorisodiakoni Hanne Malkki kertoo.

Tekstaritupu sai alkunsa 2004 Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyöstä. Sittemmin se on laajentunut 50 paikkakunnalle. Palvelussa kysymyksiin vastaavat nuorisotyön ammattilaiset. He ovat vaitiolovelvollisia ja toimivat ammattikuntaansa sitovien lakien ja pykälien mukaisesti.
- Espoossa päivystysringissä on mukana noin 15 nuorisotyöntekijää. Kysymyksiin vastataan koulupäivisin. Viikonlopun aikana tulleisiin viesteihin vastaamme maanantai-iltapäivällä, Malkki mainitsee.

Tekstiviestin lähettäminen Tupulle maksaa enintään sen verran kuin mitä operaattori veloittaa liittymän viesteistä. Vastaanottaminen ei maksa mitään. Palvelussa viestejä käsitellään aina luottamuksellisesti.

Espoossa toivotaan, että kohderyhmään kuuluvat kouluikäiset tietäisivät paremmin mahdollisuudestaan hakea Tekstaritupulta ongelmiinsa apua. Palvelu onkin saanut tänä vuonna kampanjointiinsa varoja Espoon seurakuntien Korsi-projektilta. Sen hankkeilla pyritään ehkäisemään espoolaisten nuorten ja vanhusten syrjäytymistä.
- Jokainen espoolainen 3–6 -luokkalainen saa tänä syksynä omalta seurakunnaltaan lahjaksi Tekstaritupu -viivoittimen. Niitä jaetaan noin 10 000 kappaletta. Viivoittimeen on painettu Tupun yhteystiedot, projektisihteeri Tomi Oravasaari Korsi-projektista sanoo.

Korsi-projekti pähkinänkuoressa:
Espoon seurakuntayhtymän Korsi-projekti ehkäisee espoolaisten nuorten ja vanhusten syrjäytymistä.Yhteinen kirkkovaltuusto on myöntänyt projektille 900 000 euron rahoituksen vuosille 2012-2014. Projektista on vuoden 2014 kevääseen mennessä rahoitettu 39 seurakuntien omaa hanketta. Yhteistyökumppaneiden kanssa Korsi-projektista toteutetaan tavoittavaa nuorisotyötä kauppakeskus Sellossa sekä vapaaehtoista apua ikäihmisille välittävä Keikka-apu –toimintaa.
Hankkeiden toteutuksessa pyritään kehittämään uudenlaisia vapaaehtoistoiminnan malleja, jotka voivat jäädä seurakuntien käyttöön projektin jälkeen. Hankkeen iskulause on: "Yksi pieni teko on suuren alku.”
Lisätietoja Korsi-projektista: www.espoonseurakunnat.fi/korsi

Lisätietoja:
Espoonlahden seurakunta, nuorisodiakoni, Hanne Malkki hanne.malkki@evl.fi, 040 5170 629.
Korsi-projekti, projektisihteeri Tomi Oravasaari, tomi.oravasaari@evl.fi, 050 4329 326,
http://www.espoonseurakunnat.fi/korsi

Tekstaritupu verkossa: http://www.tekstaritupu.net

Kuvateksti:
Projektisihteeri Tomi Oravasaari Korsi-projektista kannustaa koululaisia hakemaan apua huoliinsa Tekstaritupusta.

Liitetiedostot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs