Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Teknologiasta vastaus sosiaali- ja terveyssektorin haasteisiin?

Turun ammattikorkeakoulu

Teknologiasta vastaus sosiaali- ja terveyssektorin haasteisiin?

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2012 klo 10:44
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen seminaari luo tulevaisuutta Turussa

Teknologiasta vastaus sosiaali- ja terveyssektorin haasteisiin?

Sosiaali- ja terveydenhoitoalalla haasteet kasvavat. Ovatko teknologiset ratkaisut vastaus kuntien tulevaisuuden haasteisiin? Minkälaisia ovat kuntien palvelut tulevaisuudessa? Turun AMK:n Hyvinvointipalvelut -tulosalueen koordinoima VIRTU -hanke järjestää Turussa kansainvälisen seminaarin Current Challenges – Future Solutions 29. marraskuuta auditorio Lemminkäisessä.

Aiheina ovat muun muassa hyvinvointiteknologian innovaatioiden hyödyntäminen ikäihmisten palveluissa sekä niiden käyttö ja vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhoitoalalla. Seminaari on englanninkielinen.

– Itämeren alueella, kuten muuallakin Euroopassa, demografinen muutos, julkisen talouden kestävyysvaje ja koulutetun henkilökunnan vajaus luovat haasteita erityisesti sosiaali- ja terveydenhuoltosektorilla. VIRTU -hanke vastaa näihin kysymyksiin kehittämällä uudenlaisia vuorovaikutteisia etäpalveluja, kertoo hankkeen projektipäällikkö Heidi Tuominen.

Työvoimavajeen on sosiaali- ja terveysalalla arvioitu nousevan merkittävästi vuonna 2025, jolloin Valtion taloudellinen tutkimuskeskus on arvioinut sote-alojen työvoimatarpeeksi 500 000 työntekijää. TEM:n tutkijat ovat todenneet, että palvelutarpeiden kehityksen mukaista tarjontaa ei kyetä turvaamaan ilman merkittäviä palvelujen tuottavuutta koskevia uudistuksia.

Uudet palvelut täydentävät nykyisiä

VIRTU eli ”Virtual Elderly Care Services on the Baltic Islands” on kolmivuotinen EU-projekti, jota toteutetaan vuosina 2010–2013. VIRTU -hankkeen tavoitteena on tukea saaristossa asuvien ikäihmisten kotona asumista ja sosiaalista vuorovaikutusta, parantaa elämänlaatua ja lisätä heidän turvallisuuden tunnetta.

Lisäksi tavoitteena on luoda saaristoalueille toimiva sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelumalli, joka perustuu vuorovaikutteisen teknologian hyödyntämiseen. Palvelumallin tarkoituksena on tukea ja täydentää jo olemassa olevia palveluja, ei korvata niitä. Palvelumalli hyödyttää ikääntyneiden lisäksi kuntia ja niiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Projektissa pyritään hyödyntämään sektorirajat ylittävää yhteistyötä.

Seminaarissa kansainvälisiä puhujia

Aamupäivän puheenvuorot käsittelevät sosiaali- ja terveysalan haasteiden nykytilaa. Iltapäivällä seminaari keskittyy tulevaisuuden teknologiaan perustuviin ratkaisuihin, joilla voidaan lisätä kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden vaikuttavuutta. Päivän aikana kuullaan puhujia muun muassa Vanhustyön keskusliitosta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä Västeråsin kunnasta Ruotsista. Puheenvuoron saa muun muassa tuore Sitran Senior Advisor tohtori Madis Tiik.

Seminaarin tarkempi ohjelma osoitteessa http://www.virtuproject.fi/fi/

Lisätiedot:

Projektiassistentti Henna Kuru, VIRTU -projekti

Turun AMK, Hyvinvointipalvelut, p. 0505985823

henna.kuru@turkuamk.fi

 

Projektipäällikkö Heidi Tuominen, VIRTU -projekti

Turun AMK, Hyvinvointipalvelut, p.040 355 0530

heidi.tuominen@turkuamk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs