Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Taistelu kansankunnan hiljaista haurastumista vastaan

Suomen Luustoliitto

Taistelu kansankunnan hiljaista haurastumista vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 13:58
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Luuston terveys suomalaisten haasteena

Osteoporoosi eli luukato on korkeaan kolesteroliin, diabetekseen ja verenpainetautiin rinnastettava kansantauti. Kansainvälisen Osteoporoosisäätiön mukaan 50 vuotta täyttäneistä naisista joka kolmannella ja miehistä joka viidennellä murtuu ranne, nikama tai lonkka osteoporoosin vuoksi.

– Jotta osteoporoosia voi ennaltaehkäistä ja hoitaa, on tärkeää tietää perusasiat luustoterveydestä, muistuttaa Suomen Luustoliiton luustoneuvoja Pauliina Tamminen.Tamminen alustaa luustoterveydestä Kuopiossa tiistaina 25.11.2014 klo 18 alkaen yleisötilaisuudessa, johon on vapaa pääsy.

Osteoporoosi aiheuttaa suomalaisille 36 000 murtumaa vuodessa. Etenkin ikääntyneillä osteoporoosi ja kaatuminen ovat hyvin tavallisia murtumien syitä. Toisaalta jo yli 45-vuotiaiden naisten joka toisen murtuman taustalla saattaa olla osteoporoosi.

Osteoporoosiin ja kaatumisiin liittyville murtumille on ominaista uusien murtumien ilmaantuminen, jos murtuman syitä ei selvitetä eikä niiden hoitoa aloiteta heti osana murtuman tutkimista ja hoitoa. Pahimmillaan yksittäisellä henkilöllä on voinut olla jopa kymmenen murtumaa, ennen kuin terveydenhuollossa on kiinnitetty huomiota murtumien taustatekijöihin.

 Luustosta on hyvä pitää huolta iästä riippumatta

Riittävän kalsiumin, proteiinin ja D-vitamiinin saanti sekä monipuolinen liikunta ovat välttämättömiä lujan luuston rakentumiselle niin pituuskasvun aikana kuin sen jälkeenkin. Samat asiat ovat tärkeitä myös osteoporoosin hoidossa. Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa luustoterveyttään.

 

Lisätietoja: Luustoneuvoja Pauliina Tamminen, Suomen Luustoliitto ry, 050 371 4558, pauliina.tamminen@luustoliitto.fi

-----

LUUSTOTERVEYSILTA

ti 25.11.2014 klo 18.00–19.00 Sokos Hotelli Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, Kuopio

Aiheesta alustaa luustoneuvoja Pauliina Tamminen

VAPAA PÄÄSY

Liitetiedostot

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs