Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Syöpymätön valottaa syöpäsairaan arkea

Turun ammattikorkeakoulu

Syöpymätön valottaa syöpäsairaan arkea

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 13:48
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 

Lotta Lekan ja Pipsa Tupamäen Syöpymätön käsittelee kroonista syöpää sairastavan Tupamäen arkea. Näyttely on Turun ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi opiskelevan Lekan opinnäytetyö.

Idea näyttelyyn syntyi, kun Tupamäki pyysi sairastuttuaan Lekaa tekemään hänestä kuvan. Leka päätti koota aiheesta kokonaisen näyttelyn.

 

Tunteiden käsittelyä useasta näkökulmasta

 

Tupamäki on jyväskyläläinen perheenäiti, yhteisöpedagogi, runoilija ja Rosen-terapeutti. Omakuvallisissa teksteissään hän käsittelee rohkeasti syöpään liittyviä tunteitaan. Näyttelyn teokset käsittelevät Tupamäen sairautta sekä tämän omasta että ulkopuolisen näkökulmasta.

- Haluan nostaa sinäkuvallisuutta työmenetelmänä esille. Käyttämässäni menetelmässä pyritään ymmärtämään toisen ihmisen ajatusmaailmaa ja kohtaamaan ihmisiä. Mielestäni tässä maailmassa tarvittaisiin enemmän sellaista. Pipsan osalta näyttely on tunteiden prosessointia sanallisesti kuvien avulla, Leka tiivistää.

Näyttelyn teokset koostuvat Lekan tekemistä grafiikan vedoksista ja niistä suurennetuista digiprinteistä sekä Tupamäen runoista. Teoksissa käsitellään muun muassa luopumista, pelkoja ja voimavaroja.

- Pipsan sairastuttua aloitimme yhteisen eheyttävän valokuvan projektin. Sinäkuvallisuudessa keskitytään toisen kohtaamiseen, katsomiseen ja ymmärtämiseen.  Keskustelut ja palautteen antaminen ovat tärkeässä roolissa. Taiteellinen prosessi on auttanut pohtimaan muun muassa identiteettiin liittyviä kysymyksiä vaikeassa elämänvaiheessa. Onneksi sairaus on tällä hetkellä aisoissa. Pipsa voi nauttia elämästään, ihmisistään ja töistään, Leka toteaa. 

 

Liitteenä kuva Lotta Lekan teoksesta ''Haarniska.''

 

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyyn perjantaina 13.11. klo 10.

 

Syöpymätön, Galleria Hoppa 14.11.- 4.12.2015

Kauppakatu 8, 40100 Jyväskylä

Tiistaista perjantaihin 12-18 ja lauantaista sunnuntaihin 12-16

Lotta Leka, +358 44 5220371

lotta.leka@gmail.com  

www.lottaleka.fi

 

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs