Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suurtapahtuma yhdistää, osallistaa ja vaikuttaa

Suomen Voimisteluliitto

Suurtapahtuma yhdistää, osallistaa ja vaikuttaa

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 12:15
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuma jätti jälkeensä euroja ja lisäsi kiinnostusta voimistelua kohtaan

Heinäkuussa järjestetty Gymnaestrada 2015 Helsinki on toistaiseksi kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Kaikkiaan 17 000 ulkomaista voimistelijaa yli 50 eri maasta täydennettynä 4 000 kotimaisella voimistelijalla loivat viikon aikana yli 200-tuntisen ohjelmiston, jota seuraamaan myytiin 78 000 lippua. Tutkimuksen mukaan tapahtuma jätti painavan jälkensä, noin 23–27 miljoonaa euroa, Helsingin kaupunkialueen talouteen. Tulokset osoittavat, että tapahtuma onnistui erinomaisesti ja se lisäsi kiinnostusta voimistelua ja vapaaehtoistoimintaa kohtaan. Kehitettävää nähtiin tapahtuman mainonnassa, pysäköintijärjestelyissä sekä tapahtumaviestinnässä ennen tapahtumaa.

Osallistujien tyytyväisyysaste oli korkea lähes kaikilla osa-alueilla, joilla tarkastelua tehtiin. Kiinnostus voimistelua kohtaan on kasvanut. Tämä on näkynyt myös voimisteluseurojen kasvaneena kysyntänä syksyn aikana. Lähes puolet tutkimukseen osallistuneista vapaaehtoisista vastasi tapahtuman lisänneen merkittävästi heidän haluaan osallistua vapaaehtoistyöhön myös tulevaisuudessa. Vahva enemmistö (84 %) suosittelisi ehdottomasti tapahtumaan osallistumista ystäville.

”Gymnaestrada hurmasi pääkaupunkiseudulla kymmenien tuhansien voimistelijoiden voimalla, ja laji näkyi Helsingissä suuremmin kuin koskaan. Halusimme kansainvälisen suurtapahtuman myötä osoittaa, että voimistelu tarjoaa monipuolista toimintaa kaiken ikäisille, taitotasosta tai tavoitteista riippumatta. On hienoa, ettei Gymnaestrada ollut vain voimisteluväen oma festivaali, vaan koko kansan tapahtuma, joka innosti ja toi liikunnan ilosanomaa esiin,” Suomen Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Martikainen iloitsee onnistuneen tapahtuman tuloksista.

Tapahtumakävijät olivat erityisen tyytyväisiä Helsingin turvallisuuteen, kaupungin siisteyteen, aktiviteettien määrään, viihtyisyyteen, julkiseen liikenteeseen sekä nähtävyyksiin. Ulkomaalaiset vastaajat löysivät parannettavaa kaupungin viihtyisyydessä, aktiviteettien määrässä, nähtävyyksissä sekä kulttuuritarjonnassa kotimaisia vastaajia enemmän. 

Gymnaestrada 2015 toteutettiin kumppanuudessa Suomen Voimisteluliiton, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin kanssa. Ministeriö ja kaupunki sitoutuivat tukemaan tapahtumaa jo hakuvaiheessa. Tätä puolsi se, että suurtapahtumien merkitystä pidettiin samanaikaisesti tärkeänä paitsi hallitusohjelmassa, mutta myös Helsingin kaupungin ja Voimisteluliiton strategioissa. 

Valtion liikuntaneuvosto peräänkuuluttaa suurtapahtumien vaikutusten arviointia. Perustiedot tapahtumista yhdistettynä yleiseen vaikuttavuusarviointiin auttavat yhteistyökumppaneita, järjestäjiä ja päättäjiä perustelemaan tapahtumien tukemista ja toteuttamaan niitä laadukkaammin. 

”Suurtapahtumat tuovat lisäarvoa, iloa ja elämyksiä. Laadukkaasti toteutettuna ne lisäävät kiinnostusta liikuntaa ja urheilua kohtaan. Samalla ne elävöittävät kaupunkikuvaa ja niillä on huomattava taloudellinen vaikutus lukuisille toimijoille”, sanoo valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus

”Gymnaestradassa ei ollut kysymys kilpailusta, vaan yhdessäolosta ja yhteisöllisyydestä – liikunnan riemusta. On tärkeää, että näiden asioiden merkitystä on hahmotettu nyt myös tutkimuksen valossa”, valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus toteaa.

Valtion liikuntaneuvoston rahoittamassa arviointitutkimuksessa kerättiin tietoa Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suorista taloudellisista vaikutuksista, tapahtumaa seuranneiden kuluttaja- ja matkailukäyttäytymisestä, vapaaehtoistyöntekijöiden osallistumismotiiveista, tapahtumakokemuksista ja rahankäytöstä, osallistujien motiiveista, kiinnostuksen kohteista Helsingissä sekä matkailijakokemuksista ja -käyttäytymisestä. Keskeisenä tavoitteena oli arvioida tapahtuman toteutumista kumppanuudessa Voimisteluliiton, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin kanssa. Tutkimuksen toteuttivat Sponsor Insight Finland sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Sport Business School Finland.

Lue raportti kokonaisuudessaan valtion liikuntaneuvoston sivuilta.

Kuvia median käyttöön Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtumasta: http://www.wg-2015.com/media/mediabank. Kuvien yhteydessä joko maininta Voimisteluliitto/ tai Gymnaestrada 2015 Helsinki sekä kuvaajan nimi.

 

 

Lisätietoja:

pääsihteeri Maria Laakso, Gymnaestrada 2015 Helsinki, +358 50 5626 226, maria.laakso@voimistelu.fi

Tutkimusassistentti Osmo Laitila, Haaga-Helia University of Applied Sciences Sport Business School Finland,
+358 40 826 8441, osmo.laitila@haaga-helia.fi

Tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen, Sponsor Insight Finland, +358 40 5841157, klaus.virkkunen@sponsorinsight.fi

pääsihteeri Minna Paajanen, valtion liikuntaneuvosto, +358 40 584 9459, minna.paajanen@minedu.fi

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs