Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suunnistaen – Oivaltaen – Ikääntyen -seminaari

Turun ammattikorkeakoulu

Suunnistaen – Oivaltaen – Ikääntyen -seminaari

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 08:52
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n Suunnistaen – Oivaltaen – Ikääntyen (SOI) – seminaari järjestetään 4.11.2015 klo 12.30-16.00 Turun suomenkielisessä työväenopistossa. Seminaarin tavoitteena on tuoda esille ikääntyvien osaamista, osallisuutta – panosta ja merkityksellisyyttä. Puhujina ovat muun muassa Sirkka-Liisa Heimonen ja Timo Airaksinen.

 

Ikääntymisen uudet kasvot näyttäytyvät meidän lähipiireissämme monenlaisilta. Aktiiviset ikääntyvät Kaisa ja Jaakko aloittivat juuri opintonsa hankkiakseen uuden ammatin jatkaakseen työuraansa vielä aktiivisina ikääntyvinä työntekijöinä. Naapurin Kauko on eläkkeellä ja innokas metsästäjä ja luontokuvaaja. Hänen vaimonsa Liisa huolehtii tanssimalla fyysisestä kunnostaan. He käyvät yhdessä tanssimassa ja taipuvat mainiosti tangoon.

 

Edelliset tarinat kertovat meille siitä, miten tämän ajan ikääntyvät ja ikääntyneet luovat itse ja miten heille luodaan mahdollisuuksia aktiiviseen kansalaisuuteen: aktiivisina työntekijöinä, elinikäisinä oppijoina, vapaaehtoistyöntekijöinä, hoitajina ja aktiivisina kansalaisina.

 

Turun AMK:n Aktiivinen ikääntyminen ja SOTE -palvelujärjestelmän kehittäminen ovat Suunnistaen – Oivaltaen – Ikääntyen yhteisseminaarin järjestäjinä. Seminaarin tavoitteena on tuoda esille ikääntyvien osaamista, osallisuutta – panosta ja merkityksellisyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa.

 

Puheenvuoroissa tarkastellaan eri näkökulmista omaehtoisten ja oman näköisten valintojen tärkeyttä hyvään ja aktiiviseen ikääntymiseen. Ikäinstituutin toimialajohtaja Sirkka-Liisa Heimonen tarkastelee puheenvuorossaan mielen hyvinvoinnin merkitystä ikääntymisessä voimavarana. Helsingin yliopiston professori Timo Airaksinen tarkastelee puheenvuorossaan viimeisen iän onnen edellytyksiä. Auralan kansalaisopiston rehtori luo kuvaa elinikäisen oppimisen tärkeydestä yksilöllisenä ja yhteisöllisenä voimavarana. Toiminnanjohtaja Satu Helin tuo tervehdyksensä ja uusimpia tuulia Vanhustyön keskusliitosta.

 

Suunnistaen – Oivaltaen – Ikääntyen -seminaari

4.11.2015 klo 12.30 - 16.00

Turun suomenkielinen työväenopiston luentosali, 1.kerros.

Kaskenkatu 5, 20700 Turku

 

 

 

Mediatiedote,                                             Lisätietoja:

sosionomiopiskeijat:                                   Helena Malmivirta KT, tutkimusvastaava

Kati Ahola                                                  Terveys ja hyvinvointi

Sisko Pyysalo                                            Turun ammattikorkeakoulu

Camilla Tenhunen                                      helena.malmivirta@turkuamk.fi

Therese Ahola

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs