Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » SuPer on tyytyväinen, että tuplarekisteröintiä ammattihenkilörekistereihin ei tarvita

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer on tyytyväinen, että tuplarekisteröintiä ammattihenkilörekistereihin ei tarvita

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2017 klo 15:39
Julkaisija: Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on tyytyväinen, että sosiaalihuollon ammattihenkilöiden rekisteröitymistä selkeytetään. SuPer on saanut runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka ovat kokeneet tilanteen kohtuuttomaksi, sillä heidän on lain mukaan rekisteröidyttävä sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin. Rekisteröitymiseen varattu aika on koettu lyhyeksi, rekisteröityminen hankalaksi ja se on aiheuttanut lisäkustannuksia. Sosiaali -ja terveysministeriöstä tulleen tiedon mukaan voimassaolevaan sosiaalihuollon ammattihenkilölakiin tullaan jo nyt tekemään lähihoitajien osalta sellainen muutos, ettei heidän tarvitse rekisteröityä sekä Terhikkiin että Suosikkiin. Tästä lähtien yksi rekisteröinti riittää.

Lähihoitajan pitää kuitenkin olla molemmissa rekistereissä, mutta se hoituu tästä lähtien yhdellä hakemuksella.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on ryhdytty valmistelemaan sosiaalihuollon ammattihenkilölain muuttamista. Tavoitteena on selkeyttää ammattihenkilöiden rekisteröitymistä ja lisätä lakiin sieltä puuttuva kuntoutuksen ohjaajien ammattiryhmä.

Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tuli voimaan 1.3.2016. Sen mukaan sosiaalihuollon laillistettujen sekä nimikesuojattujen ammattihenkilöiden on rekisteröidyttävä sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteriin 31.12.2017 mennessä. STM tiedottaa, että nyt käynnistyneellä ammattihenkilölain muutoksella korjataan esille nousseet epäkohdat. Lakiesityksen on tarkoitus tulla eduskunnan hyväksyttäväksi syksyyn 2017 mennessä.

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

 

Lisätietoja:
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 5275 085

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs