Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suomen ensimmäinen diabeteksen etävastaanottopalvelu yhdistää julkiset ja yksityiset terveyspalvelut - Diapoliksen kehittämä diabeteksen etähoitopalvelu käytössä jo 13 kunnassa

Suomen ensimmäinen diabeteksen etävastaanottopalvelu yhdistää julkiset ja yksityiset terveyspalvelut - Diapoliksen kehittämä diabeteksen etähoitopalvelu käytössä jo 13 kunnassa

Julkaistu: 04.11.2010 klo 10:23
Julkaisija: Viestico

Diapolis Oy on kehittänyt Suomen ensimmäisen diabeteksen kokonaisvaltaiseen hoitoon tarkoitetun etävastaanottopalvelun. Fyysisen asiakaspalvelun rinnalla vastaanotolla hyödynnetään uutta etähoitoteknologiaa. Hoitomallissa yhdistyvät julkiset ja yksityiset terveydenhoidon palvelut. Kunnille etävastaanottopalvelu pystytään räätälöimään hoitotarpeiden ja -volyymien mukaisesti.

Diapolis Oy on kehittänyt Suomen ensimmäisen diabeteksen kokonaisvaltaiseen hoitoon tarkoitetun etävastaanottopalvelun. Fyysisen asiakaspalvelun rinnalla vastaanotolla hyödynnetään uutta etähoitoteknologiaa. Hoitomallissa yhdistyvät julkiset ja yksityiset terveydenhoidon palvelut. Kunnille etävastaanottopalvelu pystytään räätälöimään hoitotarpeiden ja -volyymien mukaisesti.

 

Etävastaanottopalvelun avulla diabeteksen hoito voidaan järjestää kunnissa tehokkaalla ja tuottavalla tavalla asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden. Kunnat voivat hankkia diabeteksen tutkimukseen ja hoitoon erikoistuneita lääkäreitä ja asiantuntijoita täydentämään omia terveydenhoitopalvelujaan. Diabetesta sairastavat asiakkaat puolestaan pääsevät nopeasti diabeteslääkärin vastaanotolle asuinpaikkakunnasta riippumatta, saavat yksilöllistä ja kokonaisvaltaista hoitoa pysyvältä lääkäriltä ja diabeteshoitajalta omassa terveyskeskuksessa.

 

- Diabetes vaikuttaa elämänlaatuun ja aiheuttaa lisätauteja, kuten sydänsairauksia, ja lisää kuolleisuutta. Laskelmiemme mukaan esimerkiksi 8 000 asukkaan kunta voi kolmen vuoden aikana ehkäistä tällä yhteistyömallilla 30 sydäninfarktia ja 7 ennenaikaista kuolemaa. Yhden sydäninfarktin hoitokulut ovat noin 15 000 euroa, toimitusjohtaja Jari Puolakka Diapolis Oy:stä kertoo.

 

Diapoliksen kehittämässä hoitomallissa kunnalla on käytössä Diapoliksen palveluksessa työskentelevä diabeteslääkäri, jolla on vähintään 10 vuoden kokemus diabeteksen hoidosta. Kunnan terveyskeskuksessa työskentelevä hoitaja toimii potilaan diabeteshoitajana. Hoitotiimiin voidaan kytkeä etähoitoteknologian avulla myös muita asiantuntijoita, kuten ravitsemusterapeutti ja psykologi.

 

- Kunnille diabeteksen hoidosta aiheutuneet kustannukset ovat palvelun myötä helpommin ennakoitavissa. Lisäksi sairautta voidaan hoitaa kokonaisvaltaisemmin ja ennaltaehkäistä diabetekselle tyypillisten rinnakkaissairauksien syntymistä tehokkaasti, Puolakka toteaa.

 

Diabeteksen menestyksellisessä hoidossa on tärkeätä aktivoida ja osallistaa asiakas toteuttamaan hoitosuunnitelmaa. Etävastaanotolla potilas saa hoidon lisäksi kokonaisvaltaista terveysvalmennusta esimerkiksi ruokavalioon, liikuntaan ja lääkitykseen liittyvissä asioissa. Valmennuksella ennaltaehkäistään diabetekselle tyypillisten lisäsairauksien syntymistä.

 

Diapolis kouluttaa kunnan diabeteshoitajat etävastaanottotoimintaan. Hoitajien koulutuksen lisäksi Diapolis avustaa kuntia etäteknologian hankinnassa ja käyttöönotossa.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille: Toimitusjohtaja Jari Puolakka, puh. 010 345 2901, jari.puolakka@diapolis.fi

 

 

Diapolis Oy on suomalainen yritys, joka on erikoistunut diabeteksen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Diapolis kehittää diabeteksen kokonaisvaltaiseen hoitoon tarkoitettuja hoitomalleja ja tarjoaa diabeteksen etähoitopalveluja kunnille ja kuntayhtymille. Diapoliksen hoitopalveluissa korostuvat diabeteksen ennaltaehkäisy, nopea hoitoon pääsy, uusimmat hoitomenetelmät ja valmennuksellinen ote. Lisätietoja www.diapolis.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs