Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suomalainen terveydenhuolto tarvitsee yksityistä sektoria

Suomalainen terveydenhuolto tarvitsee yksityistä sektoria

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2013 klo 17:12
Julkaisija: Terveyspalvelualan Liitto

THL:n pääjohtaja Pekka Puska otti tänään Terveydenhoitajapäivillä kantaa julkisen terveydenhuollon rapautumiseen.

– Puskan käsitykseen terveydenhuoltoreformin tarpeesta on helppo yhtyä. Huoli terveyspalvelujen laadusta ja saatavuudesta on yhteinen, sanoo Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Puska pitää ongelmallisena terveyskeskuskäyntien siirtymistä työterveys- ja yksityislääkäreille. Terveydenhuollon laajoihin ongelmiin ei kuitenkaan vastata rapauttamalla terveydenhuollon toimivia osia.

– Pidän todella kummallisena sitä, että julkisen terveydenhuollon kriisistä ja eriarvoisuudesta puhuttaessa syytetään nimenomaan terveydenhuoltojärjestelmän toimivia osia: työterveyshuoltoa ja yksityisiä palveluita. Miksei tavoitteeksi aseteta, että myös julkisen sektorin palvelutuotanto olisi yhtä hyvää, kysyy Terveydenhuollon palveluntuottajat ry:n toiminnanjohtaja Suvi Aherto.

– Terveyserojen kaventaminen on erittäin tärkeä tavoite, mutta tavoitteena ei voi olla, että terveempi väestöryhmä alkaa sairastaa enemmän. Koko yhteiskunnan näkökulmasta tärkeintä olisi parantaa kaikkien terveyspalvelujen laatua ja saatavuutta. Jokaisella suomalaisella tulisi olla oikeus oikea-aikaiseen terveydenhuoltoon, Aherto linjaa.

Puskan mukaan suomalaisista lähes 90 prosenttia sanoo, että terveyspalvelujen pitäisi pääosin perustua julkiseen tuotantoon. Syksyllä 2012 tehdyn kyselyn mukaan 86 prosenttia suomalaisista kuitenkin pitää hyvänä, että kunta käyttää julkisten terveyspalvelujen tuottamisessa myös yksityisiä palveluntuottajia. (Aula Research, n=1231, lisätietoja www.tervekunta.fi)

– Suomalaisten etu ovat laadukkaat ja toimivat terveyspalvelut. Jotta tämä toteutuu, tarvitaan monipuolisia palvelumalleja, jotka tuovat asiakkaille enemmän valinnanmahdollisuuksia. Julkinen ja yksityinen terveydenhuolto ovat potilaan terveyteen pyrkiviä kumppaneita, keinotekoisia vastakkainasetteluja on turha rakentaa, sanoo Hirvonen.

– Terveydenhuollon tulevaisuuden kannalta olennainen kysymys on, kuinka parhaiten tuotetaan laadukkaita palveluita, jotka myös ovat kansalaisten saatavilla. Yksityisellä sektorilla on tässä työssä paljon annettavaa, toteaa Hirvonen.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Merja Hirvonen, Terveyspalvelualan Liitto, p. 040 588 0841

Toiminnanjohtaja Suvi Aherto, Terveydenhuollon palveluntuottajat, p. 050 349 6121

Terveyspalvelualan Liitto on yksityistä terveyspalvelualaa edustava työmarkkina- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 200 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat laaja-alaisesti yksityisellä terveyspalvelualalla. Jäsenyritykset työllistävät lähes 24 000 terveydenhuollon ammattilaista noin 300 paikkakunnalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs