Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suomalainen innovaatio pelastaa ohenevista hiuksista kärsivät

Doctrina

Suomalainen innovaatio pelastaa ohenevista hiuksista kärsivät

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 12:46
Julkaisija: Doctrina

LEHDISTÖTIEDOTE                                      12.1.2016

 

Uusi kotimainen innovaatio ratkaisee ohenevien hiusten ongelman

Patentti haussa myös USA:n markkinoille

Hiusmuotoilija Arto Martiskainen perusti aikoinaan Espoon Iso Omenaan Suomen suurimpiin kuuluvan parturi-kampaamon. Salongin myymisen jälkeen mies halusi toteuttaa vielä jotakin merkittävää. Rastorin tuotekehittäjätutkinnon jälkeen yrittäjä lähti kehittämään tuotetta, joka auttaa runsaasta hiustenlähdöstä kärsiviä naisia ja miehiä.

”Nyt tuote on valmis ja markkinoilla. Se on testattu kymmenessä kampaamossa ympäri Suomea. Erityistä tässä patentoidussa tuotteessa on sen teknologia, joka kehitettiin Aalto yliopistossa kahden opiskelijan lopputyönä. Tuotekehitykseen ja testaukseen on käytetty runsaasti voimavaroja ja aikaa. Myös Tampereen yliopisto on ollut mukana kuidun kehittämisessä”, keksijä Arto Martiskainen kertoo.

Oma tuotantolinja Kirkkonummella

TopFiber –kuituvalmistetta suihkutetaan hiuksiin elektronisen pumpun avulla. Kuitupumppu pitää sisällään elektronista teknologiaa. Kuitu, joka tuuhentaa hiukset, on valmistettu lampaanvillasta. Kuidun on oltava täsmälleen 0,3-0,4 mittaista, jotta se saadaan tasaisesti ulos sumuttimesta. Pumppu on rakennettu niin, että kuitu levittyy erittäin tasaisesti ja huomaamattomasti hiuksiin. Hiuksista ei huomaa, missä kohtaa kuitua on sumutettu.

Tällä hetkellä Arto Martiskaisen tuotantotilassa Kirkkonummella toimii tehdas, jonka tuotantolinjalla tehdään kuitua ja pakataan tuotteita käyttäjiä varten. Kuitua valmistetaan viittä eri sävyä.

Aalto yliopiston opiskelijat kokoavat elektroniset kuitupumput Espoossa. Sisällä on piirilevyjärjestelmä, joka valmistetaan Liettuassa. Pumpussa on kolme nopeutta, joiden avulla hiuksiin saadaan mm. luonnollinen otsaraja. Kuitu kiinnittyy hiuksiin tiukasti sähkövarauksen avulla ja lisäksi tuotesarjassa on kiinnityssuihke.

Tuote on tarkoitus saada myös kansainvälisille markkinoille. Verkkokauppa on jo olemassa, joten sen kautta myyntiä saadaan alulle muihinkin maihin. ELY-keskus on ollut osin rahoittamassa tuotekehitystä.

TopFiber –sarja on avainlipputuote. Sitä saa ostaa kampaamoista ja AM-tuotannon verkkokaupasta. Katso lisätietoja: http://www.am-tuotanto.fi

Tuotteella on EU-patentti ja USA:ssa patenttihakemus käsittelyssä.

Liitteenä valmis artikkeli ja käyttäjäkokemus sekä kuvia vapaasti käyttöönne. 

Lisätiedot:

Arto Martiskainen, puh. 0500 451 546

Am-tuotanto@kolumbus.fi

AM-tuotanto on kotimainen yritys, joka valmistaa ja markkinoi oheneville hiuksille tarkoitettuja TopFiber-tuotteita. Yrityksen on perustanut ja tuotesarjan kehittänyt hiusmuotoilija Arto Martiskainen, jolla on 45 vuoden osaaminen alalta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs