Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Stella ottaa ensimmäisenä käyttöön ActiveMEDI Care -palvelun: Uusi verkkopalvelu pitää omaiset ajan tasalla läheisensä kotihoidosta

Solarch Oy ja Stella

Stella ottaa ensimmäisenä käyttöön ActiveMEDI Care -palvelun: Uusi verkkopalvelu pitää omaiset ajan tasalla läheisensä kotihoidosta

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 08:30
Julkaisija: Solarch Oy ja Stella

Vaikka kotihoito tukee ikääntyneen itsenäistä asumista, kantavat omaiset silti huolta läheisensä hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Uusi kotihoitoon kehitetty verkkopalvelu tuo omaisille ajantasaista tietoa perheenjäsenen hoidosta ja terveydentilasta myös silloin, kun he eivät itse voi olla paikalla. Palvelu pilotoitiin Stellan kotihoivassa ja sen saama palaute oli hyvin myönteistä.

Kotihoidossa omaiset kokevat tiedonkulun heidän ja heidän läheistään hoitavan hoitohenkilökunnan välillä haastavaksi. Pilottihankkeessa omaisten arki helpottui, kun kotihoivan käyntitiedot pystyi ajasta tai paikasta riippumatta lukemaan kätevästi verkossa.

Nykyaikaisesta palvelusta on apua arjen pyörittämisessä, kun tieto esimerkiksi reseptien uusimistarpeesta tavoittaa omaiset verkon kautta ajantasaisesti. Stellan tavoitteena on helpottaa asiakkaittensa arkea ja taata kaikille onnellinen ja hyvä elämä omassa kodissaan.

– Moni huolehtii läheisensä hyvinvoinnista esimerkiksi välimatkan takaa, toteaa Stellan kotihoivasta vastaava hoitaja Piia Repo.

– Verkkopalvelu tuo mielenrauhaa myös omaisille, kun he saavat varmistuksen sille, että läheinen on turvassa ja hyvässä hoidossa. He saavat lähes reaaliaikaisesti tietää, kuka hoitaja on paikan päällä ja mitä tehtäviä hoitokäynnillä on tehty. Erityisesti muistisairaiden omaiset kokevat verkkopalvelun tärkeänä lisäpalveluna, Repo jatkaa.

Stella on ensimmäinen kotihoivapalvelujen tuottaja, joka tarjoaa asiakkailleen ActiveMEDI Care -palvelua. Verkkopalvelun on kehittänyt Solarch Oy.

Teknologia lisää turvallisuuden tunnetta

Stellan kaupallinen johtaja Mats Rönnback toteaa verkkopalvelun olevan Stellalle luonteva lisä kotihoitopalveluihin.

– Näin valjastamme uusimman teknologian hyödyntämään ihmiskeskeistä kotihoivaa ja mahdollistamaan laadukkaan ja turvallisen asumisen kotona, Rönnback sanoo.

– Syy, miksi ikääntyneet muuttavat palvelutaloon tai siirtyvät laitoshoitoon, on usein tunne kotona asumisen turvattomuudesta. Verkkopalvelu on yksi tapa vahvistaa turvallisuuden tunnetta – sen lisäksi kotiin mietitään myös muita turvallisuutta lisääviä keinoja.

ActiveMEDI Care on helppokäyttöinen ja selkeä palvelu, jonka avulla asiakkaan terveydentilan raportoiminen tehdään kosketusnäytöllä muutamalla klikkauksella. Vapaassa tekstikentässä hoitajat ja omaiset voivat lähettää toisilleen viestejä. Palvelu korvaa kotihoidossa perinteisesti viestintään käytetyn ruutuvihkon.

– ActiveMEDI Care on nopea käyttää, eikä tapahtumien kirjaamiseen asiakkaan luona mene kuin pieni hetki. Raportoidessa hoitokäynnin tehtävät valitaan valmiiden vaihtoehtojen joukosta. Tämä säästää myös hoitajien aikaa hoitotilanteessa ja he voivat keskittyä olennaiseen eli asiakkaaseen, Milla Saari Solarch Oy:stä sanoo.

– Ohjelmiston sisällön voi helposti muuntaa jokaiselle asiakkaalle tai työyhteisölle sopivaksi. Hoitokäynteihin liittyviä tietoja voi tarkastella kolmella kielellä – suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi – riippumatta siitä, millä kielellä ne on kirjattu.

Palvelussa henkilökohtaiset tiedot salataan varmistetuilla palvelimilla ja SSL-suojatuilla yhteyksillä. Tiheällä varmuuskopioinnilla varmistetaan, että tietoja ei pääse katoamaan. Palvelua kehitetään koko ajan lisää palvelunkäyttäjien palautteen pohjalta.

 

Lisätietoja palvelun käytöstä kotihoidossa antavat:

Piia Repo, vastaava hoitaja, Stella Kotipalvelut Oy, puh. +358 44 737 4941, piia.repo@stella.fi

Mats Rönnback, kaupallinen johtaja, Stella Kotipalvelut Oy, puh. +358 50 466 6298, mats.ronnback@stella.fi

 

Lisätietoja ActiveMEDI Care -palvelusta yleisesti antaa:

Alireza Hasanpour, toimitusjohtaja, Solarch Oy, +358 50 486 0865 (englanniksi), alireza.hasanpour@solarch.fi

Milla Saari, asiakastuki ja markkinointi, Solarch Oy, puh +358 50 917 9705, milla.saari@solarch.fi

Stella on kotiin tuotettavien palveluiden markkinajohtaja, jolla on 15 vuoden vankka kokemus kodinhoidon- ja terveyspalveluiden uranuurtajana. Liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 500 henkilöä. www.stella.fi 

Solarch Oy on helsinkiläinen startup-yritys, jonka toiminta-ajatuksena on kannustaa ihmisiä aktiivisuuteen ja aloitteellisuuteen omaa terveyttään ja hyvinvointiaan koskevissa ratkaisuissa. www.solarch.fi, www.activemedi.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs