Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sosiaalipedagogiset päivät herättelevät keskustelua

Turun ammattikorkeakoulu

Sosiaalipedagogiset päivät herättelevät keskustelua

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 08:49
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Elätkö eriarvoisessa yhteiskunnassa?

Vuoden 2016 Sosiaalipedagogisten päivien teemana on eriarvoistuva yhteiskunta ja ehkäisevä työ. Turku kerää sosiaalipedagogiikan ammattilaiset ja opiskelijat yhteen Ruiskadun kampukselle 21.–22.4. Ajankohtainen aihe eriarvoistuvasta yhteiskunnasta nostaa esiin myös Sote-uudistuksen tavoitteet.

Toteutuvatko ihmisten hyvinvointi, terveyserojen kaventaminen, palvelujen yhteisvertaistuminen ja kustannuksien hillitseminen Sote-uudistuksella? Yhteiskunnallisen eriarvoistumisen ehkäiseminen on sosiaalipedagogisen ajattelun ja toiminnan perustehtävä.

Päivien teemaa kannattelevat kaksi aiheeseen liittyvää pääluentoa. Torstaina ohjelmassa on sosiaalipedagogiikan professori Xavier Úcarin luento eriarvoisuuden ja haavoittuvuuden kohtaamisesta. Antti Maunu herättää keskustelua perjantain pääluennolla aiheesta Arjessa vai syrjässä – yhteiskunta, yhteisöt ja ehkäisevä työ.

- Päivät ovat oiva kohtaamispaikka alan kouluttajille, tutkijoille ja opiskelijoille. Kaikki sosiaalipedagogisten päivien teemoista kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan toisiaan – verkostoitumaan, sanoo tutkimusvastaava Eeva Timonen-Kallio, joka toimii yhtenä päivien järjestäjistä.

Eriarvoistuminen ja ennaltaehkäisevä työ

Torstaina tieteellisissä työryhmissä esitellään ja keskustellaan ajankohtaisia sosiaalipedagogisia tutkimuksia. Päivien teemat ovat kiinteästi yhteydessä myös työryhmissä; eriarvoisuus ja eriarvoistuminen sosiaalipedagogisina kysymyksinä ja ennaltaehkäisevän työn käytäntöjä tutkimuksen näkökulmasta. 

Perjantaina on mahdollista osallistua käytännön työpajaan. Vaihtoehtoja on runsaasti, joista jokainen voi valita itseään kiinnostavimman. Esimerkkeinä työpajavaihtoehdoista ovat sukupuolisensitiivisyys ja sosiaalipedagogiikka, jossa aiheen äärelle osallistujia kuljettaa lehtori Erja Anttonen Humanistisesta ammattikorkeakoulusta, sekä sosped koiratoiminta, jonka tavoitteena on ennaltaehkäisevä nykyhetkeen keskittyvä toiminta.

Asiantuntijoille ja opiskelijoille on järjestetty omat tapaamiset, joissa on hyvä tilaisuus kohdata toisiaan ja vaihtaa ajatuksia.

Lisätiedot:

Lehtori, tutkimusvastaava, Eeva Timonen-Kallio, Terveys ja hyvinvointi

eeva.timonen-kallio@turkuamk.fi, 044 907 4546

http://www.sosiaalipedagogiikka.fi/sosiaalipedagogiikan-paivat-2016/

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs